ihd'den ankarada ki katliama kınama..!


ANKARA KIZILAY KATLİAMINI KINIYORUZ, ARTIK YETER DİYORUZ.

post

 Güncel    2016-03-14  


13 Mart 2016 günü Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkezi Kızılay Atatürk Bulvarı üzeri otobüs duraklarına yönelik yapılan bombalı saldırıda bu sabah itibari ile (14 Mart 2016) 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 19’u ağır 125 kişinin yaralandığı resmi makamlarca açıklandı. Hepimizi derinden sarsan bu katliamı gerçekleştirenleri kınıyoruz. Doğrudan doğruya sivillere yönelik bu tip saldırıların insanlığa karşı suç olduğu ve bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

 

Bizler hak savunucuları artık YETER diyoruz. Her türlü savaş ve şiddet politikasına yeter diyoruz. Savaşı sürdürenlerin saldırılarını durdurması gerektiğini belirtiyoruz. Ülkemizi her türlü terör yönteminin uygulandığı saldırılara açık hale getiren iç ve dış politikanın terk edilmesini istiyoruz.

 

Artık yeter diyoruz. Bir siyasal anlayışın veya grubun veya iktidar odağının siyasal çıkarı uğruna ölümlerin izah edilmesine karşı çıkıyoruz. Bir an önce barışçıl politikalar istiyoruz.

 

Katliamlar karşısında siyasal sorumluluk almayan ve istifa etmeyen hükümet yetkililerinin bu tutumunu kamuoyu vicdanına havale ediyoruz.

 

Hiç kimse bizden savaşla ve şiddetle yaşamaya alışmamızı beklemesin. Alışmayacağız. Yeter diyeceğiz. 14.03.2016

 

 

Av. Osman SÜZEN

İHD Adıyaman şube  başkanı