VALİ DEMİRTAŞ, DURANAY YUMURTA ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİ


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman-Şanlıurfa karayolu üzerinde faaliyet gösteren Adıyaman’ın tek tavuk ve yumurta üretimi yapan Duranay Yumurtacılık ve Tavuk Üretim Çiftliğini gezerek incelemelerde bulundu.

post

 Ekonomi    2016-03-15  


 
Vali Demirtaş’ı, Duranay Tavukçuluk ve Yumurtacılık çiftliğine gelişinde  işletme sahibi Ziya Duranay karşıladı.
 
Tavuk çiftliğini ve yumurta üretim tesislerin gezen Vali Demirtaş, tesisin günlük üretim kapasitesi hakkında işletme sahibi Ziya Duranay’dan bilgi aldı.
 
Günlük yumurtaların el değmeden ve otomasyon sistemiyle paketlendiğini kaydeden işletme sahibi Ziya Duranay, “işletmede kullandığımız üst düzey üretim teknolojisi, yemleme ve sulama sistemi ile Avrupa standartlarında üretim yapıyoruz. Toplam tavuk sayımız 36 bin’dir. Tesislerimizde günlük olarak 30 bin yumurta elde edilmektedir. Tesislerimizdeki tavuklardan % 95 oranında verim alınmaktadır. Yumurtaları, günlük olarak Adıyaman’da iç piyasada tüketiciye ulaştırıyoruz ”dedi.
 
Tavuk çiftlindeki incelemelerinin ardından yol güzergâhında bulunan bir köy değirmeninin önünde makam aracını durduran Vali Demirtaş, burada vatandaşlarla sohbet ederek hasbihal etti. İşlerin durumunu sordu.   

şehirde buhafta, tayfun güzel, ferhat vural, ziya duranay, adıyaman valiliği