Adıyaman'da Kaç Vaka Var?


Koronavirüs (KOVİD-19) salgınından dolayı Adıyaman da yaklaşık 200 pozitif vakıanın olduğu ve bugüne kadar 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

post

 YEREL    03.05.2020 21:58:53  


Çin’in Wuhan kentinde ortaya ve oradan bütün dünyaya yayılan Koronavirüs (KOVİD-19) Ülkemizde hayatı olumsuz etkimeye devam ediyor. Türkiye’nin günlük koronavirüs tablosu her gün sağlık bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılıyor.

Peki Adıyaman’da durum nasıl?

Edindiğimiz bilgilere göre,(resmi olmayan sonuçlar)Adıyaman da toplam vaka sayısı yaklaşık 200 kişi.Bugün itibariyle hastanede tedavi gören pozitif vaka sayısı 50.Taburcu olan hasta sayısı 120.Evlerde karantina altına alınan ve takip edilen hasta sayısı 20.Bugüne kadar KOVİD-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 8 kişi olarak kayıtlara geçti.

Halen Adıyaman’ın Kahta,Besni Gölbaşı,Çelikhan ve Sincik ilçelerinde bazı mahalle,köy ve mezralarda karantina uygulaması devam etmektedir.En çok pozitif vakalar Besni’nin uzunkaya köyünde görüldü.

Uzmanlar,salgın tehdidinin geçmediğini zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmamasını ve sosyal mesafeye dikkat edilmesinin altını çizdiler.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman #koronavirüs #şehirdebuhafta