KADIN BAŞINA ADIYAMAN TARİHİNDE BİR “İLK”İ BAŞARDI


ADIYAMAN BELEDİYESİ’NE BAĞLI “TOGEM” İN KURUCU KOORDİNATÖRÜ SÜMEYYE ŞAFAK, GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

post

 Siyaset    2016-03-28  


 Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde eşi emine Erdoğan’ın himayesinde oluşturulan, görümcesi Saadet Gülbaran’ın kurucu genel başkanı olduğu, Türkiye’de ikincisini Adıyaman belediyesi bünyesinde oluşturan toplumsal gelişim merkezi “TOGEM”’in ilk koordinatörü Sümeyye Şafak, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe belediye başkan yardımcılığına getirildi.

  Adıyaman belediyesi toplumsal gelişim merkezini kuran ve yaptığı başarılı çalışmalar ve projelerle halk tarafından çok sevilen şafak, genel merkezin talebiyle birçok il'de “TOGEM”in kurulma çalışmalarını yürüttü.

  2014 yerel seçimleri sonrası görevinden ayrılan Sümeyye Şafak, ekibini bozmadı ve gölbaşı belediyesinden gelen teklifi kabul ederek başkanlığın belediye başkanı Yusuf Özdemir’in eşi Sayın Birgül Kütük Özdemir’in yaptığı Gölbaşı belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi'ni kurulmasına büyük katkı sundu. Başarılı çalışmalarını burada da sürdüren Şafak, Gölbaşı halkı tarafından kısa sürede büyük takdir gördü. gölbaşı belediye başkanı Yusuf Özdemir'in bu görevi bir bayana vermesi ise gölbaşı halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı.

  Sık sık cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok kentte düzenlenen toplantılarda hanımefendiye eşlik eden Sümeyye Şafak, son olarak Gölbaşı belediye başkan yardımcılığına getirilerek Adıyaman’ın tarihteki ilk belediye başkan yardımcısı oldu. 

şehirde bu hafta, tayfun güzel, ferhat vural, sümeyye şafak, togem, gölbaşı beldiyesi