KENTSEL “DÖNÜŞEMEME” PROJESİ !


ADIYAMAN’DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN GECİKMESİ NEDENİYLE DURUMDAN HABERİ OLMAYAN 3 BİN KİŞİ HER AN EVSİZ BARKSIZ KALABİLİR!

post

 YEREL    2016-03-29  


Adıyaman belediyesi tarafından proje çalışmalarına 2015 yılının Mart ayında başlanılan, Eylül ayında Cumhurbaşkanı imzasıyla Bakanlar kurulundan yetki alınan, Musalla ve Mara mahallelerinde toplam 41 hektarlık alanda yapılması planlanan “KENTSEL DÖNÜŞÜM” Projesi’nde bir arpa boyu bile yol alınamadı.   Proje için eylül ayı içerisinde toplantılar yapıldı, konusunda uzman olan firmalar Adıyaman’a davet edildi, belediye bünyesinde kentsel dönüşüm ile ilgili güçlü bir ekip oluşturuldu. Bu ekipte Belediye Başkan Yardımcıları M. Sait Kutlu ile Ahmet Vecihi Yüksek, Belediye Meclis Üyeleri mimar Muhittin Büyük ile inşaat mühendisi ve Adıyaman belediyesi Yörem şirketinin genel müdürü F. Bülent Kaplan, İmar ve Şehircilik Müdürü M. Salih Alkayış ile İmar Müdürlüğünde görevli mühendis ve teknik ekipten oluşan isimler yer aldı.

  Mara ve Musalla Mahallesi sakinleri ise konudan bilgilerinin olmadığını ifade ediyorlar. Bazı mahalle sakinleri; “kimse bizimle gelip konuşmadı. Evlerimiz ne olacak, satın alacaklar, yerine konut mu verecekler, yoksa evler yapılana kadar bizi kirada oturtacaklar bilmiyoruz. Kentsel dönüşüm için kamulaştırma mı yapılacak yoksa müteahhit firmalar kanalıyla yeni binalar yapılıp bizleri oralara mı yerleştirecekler haberimiz yok açıkçası. Bu nasıl kentsel dönüşüm anlamadık. Birçok kentte iki yıl önce başladı ve çoğu yer bitti. Ama bizimle gelip kentsel dönüşüm konusunu konuşan bile olmadı daha” diyerek olaydan habersiz olduklarını ifade ettiler.

  Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz yılın kasım ayında bir açıklama yapan Adıyaman belediye başkanı F. Hüsrev Kutlu; “Kentsel Dönüşüm projeleri başlı başına bir çalışmadır. Bu projenin hayata geçmesi hem uzun, hem de masraflı ve yorucu bir iştir. Bizde, Bakanlar Kurulumuz tarafından riskli alan ilan edilen Mara ve Musalla Mahallelerimizdeki çalışmaları kademe kademe yürütüyoruz. Son aldığımız yetkiler ile süreç bir adım daha ilerlemiş oldu” demişti.

  Ancak, o günden beri Adıyaman belediyesi kentsel dönüşüm ekibi tarafından çalışmaların nasıl yürütüldüğü, hangi aşamada olduğu, mahalle sakinleriyle ne zaman görüşüleceği, evleri yıkılacak olan vatandaşların nasıl barınacağı ve projenin nasıl olacağı konusunda kamuoyuyla hiçbir bilginin paylaşılmaması akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.  

HABER MERKEZİ

 

şehirde bu hafta gazetesi,adıyaman