Adıyaman'da vaka sayısı artıyor!


Tüm Türkiye de vakalarda düşüş yaşanırken Güneydoğu Anadolu bölgesinde Adıyaman dahil bir çok ilde vaka sayısında artış var.

post

 Sağlık    03.06.2020 12:03:31  


Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs (COVİD-19) salgını can almaya devam ediyor.Son günlerde ülkemizde vaka ve ölüm sayıları azalırken Güneydoğu da Adıyaman dahil bazı illerde vaka sayısında ciddi artışlar var. Koronavirüs salgını kapsamında düğün, nişan ve mevlitler ile taziye çadırlarına getirilen yasaklara, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Şırnak, Batman, Elazığ gibi çok sayıda kentte uyulmaması vaka sayısının artmasına neden oldu.

Edindiğimiz bilgilere göre,Adıyaman merkezde geçen hafta 46 kişiye yapılan test sonucunda 25 kişinin sonuçları pozitif çıktı.Test sonuçları pozitif çıkanların bir kısmının yabancı uyruklu olduğu iddia edildi. Bunun üzerine 29 Mayıs ve 31 Mayıs tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla Bahçelievler, İmamağa, Sıratut, Malazgirt ve Alitaşı Mahallelerinde pozitif vaka görülen adreslerdeki ikametler karantinaya alınmıştı.  Bu ikametlerin yanı sıra Bahçelievler Mahallesi 962. ve 958. sokaklarda 14 gün süre ile karantina tedbirlerinin uygulamasına karar verilmişti.Resmi olmamakla birlikte ilimizde vaka sayısı yaklaşık 400 kişi,hastanede tedavi gören vaka sayısı 40, hayatını kaybedenlerin sayısı da 13'e yükseldi.

Yetkililer, ilimizde vakaların artmasının en büyük nedeni insanların rahat tavırlarında kaynaklandığını söyleyerek," koronavirüs salgını henüz geçmemiştir,lütfen uyarılara ve sosyal mesafeye dikkat edelim.Yapılacak en ufak bir hata tekrar başa dönmemize neden olacaktır " dediler.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman #koronavirüs # şehirdebuhafta