Çöpler'den güzel şeyler..


Adıyaman Üniversitesi’nde personel eşleri ve bayan personeller, çöpe atılan eşyalardan geri dönüşüm ile birbirinden güzel ürünler elde ediyor.

post

 Çevre    2016-03-29  


Adıyaman Üniversitesi Enstitüler Binası’nda Geri Dönüşüm Dönüşümlü Tasarım kursu açıldı. Atölyede Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’nün eşi Necla Gönüllü sorumluluğunda, Ayşe Uluyor öncülüğünde üniversite personellerinin eşleri ve bayan personeller atıkları geri dönüştürüyor. Çöpe atılan eşyalar doğaya geri kazandırıyor.
Adıyaman esnafından atıkları toplayan bayanlar bu atıkları günlük hayatta kullanılan eşya haline getiriyorlar. Atıklar özellikle süs eşyalarına dönüştürülüyor. Geri dönüşümler daha sonra satılarak ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde kullanılacak.
Rektör Talha Gönüllü’nün eşi Necla Gönüllü, Adıyaman esnafına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, yapılan işin her yönüyle faydalı olduğunu dile getirdi.
Necla Gönüllü, “Bizler burada hem doğaya hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize fayda sağlıyoruz. Çöpler geri dönüşüm ile kullanılabilir eşyalar haline getiriliyor. Çöpler atılmamış ve çevreye zarar vermemiş oluyor. Çevre kirliliğinin önüne geçmiş, kaynakları tüketmemiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Kurs Hocası Ayşe Uluyol, Adıyaman esnaflarından atık malzemeleri toplayarak geri dönüşüm yaptıklarını kaydederek, “Bu geri dönüşümlerin inşallah vakıf aracılığıyla satışını yapıp, ihtiyaç sahibi Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin eğitimlerinde kullanacağız. Çöplerimiz çok değerli, çok atık malzemelerimiz var. Hem doğada çöplerimizi kurtarıyoruz hem üretim yapıyoruz. Ülke kalkınmasına faydalı olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.
Araştırma Görevlisi Ayşe Gökçen Tapusuz ise, “Atıkların doğaya bırakılmasındansa geri dönüşerek bir şeyler elde edilmesi ve birilerinin yararına kullanılması daha mantıklı geliyor. Bu açıdan burada öğrendiğimiz yeni işleri de değerlendirerek, hem kendimiz için hem başkaları için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

adıyaman üniversitesi,ferhat vural,şehirde bu hafta,m.talha gönüllü