Yeni vaka sayısı binin altında


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı ve Türkiye günlük koronavirüs tablosunu paylaştı.

post

 Sağlık    10.06.2020 20:16:45  


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs (COVİD-19) nedeniyle son 24 saatte 17 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybı sayısının 4 bin 746'ya yükseldiğini açıkladı. Toplam vaka sayısı ise 922 artarak 173 bin 36'ya çıktı. 2 bin 241 kişinin de virüsü yendiğini belirten Bakan Koca, toplam iyileşen hasta sayısının 146 bin 839 olduğunu bildirdi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Hekimlerimize hemşirelerimize riskleri göze alarak verdikleri özverili hizmet için teşekkür ediyorum... Devletimiz salgınla mücadelenin kahramanlarına gerekli imkanları sağladı. Son derece önemli bir nokta var, sizlere teşekkürlerim tam bir zaferle sona ermiş bir mücadelenin teşekkürü değildir. Birbirimize güç veren teşekkürlerdir.

'MASKE, MESAFE, TEMİZLİK'

Cumhurbaşkanımız kararları dün açıkladı. Şart, koronavirüs musibetinin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe, temizlik olarak düzenlemektir. Büyüklerimiz sabah 10 ile akşam 8 arası dışarı çıkabilecektir. Tedbir tam ise korkuya mahal yoktur. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlamaların tümü kaldırıldı. Kısıtlar yayılıma ve kayıplara engel oldu. Umarım gençlerimiz ve büyüklerimiz bunu hak edilmiş bir teşekkür olarak görürler.

'EVDE GEÇEN GÜNLERİ RİSKE ATMAYIN'

Bugünlerin örnek genci bence maskesini takan, mesafesini koruyan gençtir. Bir ağabeyiniz olarak aklım sizde olacak. Büyüklerimiz sizlere serbestlik gelmiş olması riskin olmadığı anlamına gelmiyor. Sizden istirhamım evde geçen günleri riske atmamanız. Lütfen büyüklüğünüzü göstermeye devam edin. Salgınla mücadelede adeta pasif mücadele günlerinden, kontrollü sosyal günlerine uyarak aktif mücadele günlerine geçtik. Aktif mücadelede iki silahımız var. Biri maske diğeri ise 1.5 metre mesafedir. Elzem olan bir üçüncü husus var. El temizliğine normalden fazla önem gösterilmelidir. Etkili bir ilaç ya da aşı bulunmadı. İlaç gibi etkili tedbirler elimizde hazır bulunmaktadır.

'SALGIN TÜM HAYATA DARBE VURDU'

5 bine yakın insanımızın salgın nedeniyle aramızdan ayrıldığını hatırlayın. 10 gün önce başlayan normalleşme süreci büyük önem arz eden bir süreçtir. Salgın ölüm kalım endişesiyle insanların evlerine kapanmasına yol açmakla kalmadı, tüm hayata darbe vurdu. Türkiye bu süreci en az hasarla yaşayan ülkeler arasında. Kısmet olursa önümüzdeki hafta salgının dünyadaki seyrini anlatmaya çalışacağım.

 

Bakan Koca, “Yeni tanı konan hasta sayısı, yeni iyileşen hasta sayımızın %40’ı kadar. YAŞ ORTALAMASI yeni vakalarda 36, vefatlarda 71. Yeni hastalar sebebiyle artan yoğun bakım ihtiyacı düne yakın. Virüsün etkisinin azaldığı fikri riskli. “Normal” olan, tedbirdir.”

Dün açıklanan tabloda 18 kişinin hayatını kaybettiği, 993 kişiye de yeni tanı konulduğu belirtilmişti. 3 bin 218 kişi de virüsü yenerek sağlığına kavuşmuştu.

 

#türkiye #adıyaman #koronavirüs #şehirdebuhafta #sağlıkbakanlığı #fahrettinkoca