UZMAN HEKİM SIKINTISI VATANDAŞI BEZDİRDİ


“KİMSE SIKINTIYI ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞMIYOR. ÜNİVERSİTE HASTANESİ DİYEREK KENARA ÇEKİLİYORLAR”

post

 Sağlık    2016-04-05  


Adıyaman Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gidenler, randevu almak ve muayene olmak için kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Adıyaman Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi olmak isteyen hastalar, gecenin saat birinde ve ikisinde sıra kuyruğuna girmek zorunda kalıyor. Sadece sıra kuyruğu değil doktor bekleme sıkıntısının da olduğunu iddia eden hastalar ve yakınları mağdur olduklarını dile getirildiler. “İLKHA” ajansının haberine göre, Türkiye’de bir dönem, sabahın beşinde ve altısında hastanelere gidip kuyruklarda saatlerce sıra bekleyen hastaların görüntüleri hafızalardaki yerini koruyorken, aynı sorunun Adıyaman’da hâlâ devam ettiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililere tepki gösteriyor.

Adıyaman eğitim araştırma hastanesinde toplamda 7 tane kadın doğum uzmanı bulunuyor. Onların iki tanesi acil servislere baktığı zaman sayı 5’e düşüyor. İzin veya seminere giden doktor olunca da rakam eriyip gidiyor.

Vatandaşlar konudan oldukça muzdarip. Anadolu hasta hakları dernek başkanı Yusuf Babar, “Özelikle kadın doğum hastalıklarındaki uzman hekim sıkıntısı hasta ve yakınlarını perişan ediyor. İllerdeki hekim kadrosu belirlenirken özel hastaneler ve tıp fakültesinin kadroları birlikte sayılıyor. Normalle baktığınızda il merkezinde şuan toplamda 7 devlette 8 de özel hastanelerde toplam 15 doğum doktoru mevcut. Burada asıl sorun, Adıyaman’a gelen hekimlerin kamu hastanelerinin soğuk yüzünden uzaklaşıp daha yüksek rakamlarda daha az hastaya bakarak özellerde çalışmaya başlamalarıdır” diye konuştu.

Yaşadığı sıkıntıları anlatan Fatih Ok ve ramazan özen isimli vatandaşlar ise, “Saat 07.05’de hastaneye geldik saat 10.30’a kadar doktor yok. Sağlık Bakanlığının iletişim merkezi olan 184’ü aradığımızda bize cevap olarak ‘bir şey yapamayız orası üniversite hastanesi’ diyorlar.  Gece saat 02.00’de sıra alamaya geliyoruz. Sabah 04.30’a kadar bekliyoruz ve ancak sıra alabiliyoruz. Kimse bu sıkıntıyı çözmek için çalışmıyor. Hiçbir yetkili bu konuda açıklama yapmıyor.” dediler. HABER MERKEZİ

hastane,adıyaman,şehirde bu hafta