Adıyaman'ı anlatacak 'MEZOMORTO' adlı dizinin startı verildi


Yönetmenliğini Ümit ŞAFAK’ın üstlendiği Adıyaman’ı anlatan “MEZOMORTO” adlı dizinin ön tanıtımı Adıyaman Hilton otelde yapıldı. Adıyaman'ı anlatacak ve önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak dizinin oyuncularıyla anlaşmalar imzalandı

post

 Kültür Sanat    30.06.2020 09:32:53  


 Yapımcılığını Zekeriya Polat, Mehmet ve Yunus Elçi’nin yaptığı,iş adamı M.Sadık Gürsoy’un da sponsor olduğu dizi 30 bölümden oluşacak ve Adıyaman’ı anlatacak.

Teknik ekip ve oyuncularla anlaşmalar imzalandı. Ekibin bu hafta sonu ilimize gelmeleri bekleniyor.

Ünlü isim Ümit Şafak’ın yönetmenliğini üstlendiği “MEZOMORTO” adlı dizinin görüntü yönetmenliğini  “Eyvah babam, Eyvah kızım büyüdü, Ruhsar, Bir nefes yeter, Kadın, Hatırla sevgili, Üvey baba, Azad, Hayalet, Hanım Ağa ve Karagül” gibi birçok dizi ve filmde imzası bulunan Refik Çakır yürütecek.

Adıyaman Hilton otelde dizi ile açıklamalarda bulunan yapımcı Zekeriya Polat şunları söyledi.

“Bu dizi dünya kamuoyunun ilgisini çekecek çok güçlü fantastik bir öyküye sahip. Senaryosunu aynı zaman da genç bir hemşerimiz olan Yunus Elçi yazdı.

Adıyaman’ın tarihi kültürel potansiyeli çekilerek sayısız fotoğrafla farklı açılardan ele alındı ve ilimizin sahip olduğu değerlerle eşsiz bir plato olduğu ortaya kondu.

Bu girişim sonuç verdi ve nihayetinde tamamı Adıyaman’da çekilecek bize ait bize hizmet edecek bir diziyi konuşuyoruz" dedi.

Dizinin sponsorluğunu üslenen İşadamı M.Sadık Gürsoy, “Adıyaman’ın bu ilk dizisinin yurt dışında izleyicisi ile buluşması Adıyaman’ın tanıtımına olumlu katkılar sağlayacak, ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını katbekat arttıracak.”

Dizi ile ilgili ilk basın toplantısının önümüzde ki Cuma yapılması bekleniyor.

Hilton'daki toplantıya,Adıyaman Belediye başkanı Süleyman Kılınç,AK Parti il başkanı Mehmet Dağtekin,Adıyaman üniversitesi rektörü Mehmet Turgut, iş dünyasından temsilciler be basın mensupları katıldı.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,film,dizi,mezomorto,şehirdebuhafta