Başkan Asnuk: Aklımızla Alay Etmeyin!


Saadet Partisi Adıyaman il başkanı Haşim Asnuk,tütün yasağıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.Açıklamasında tütüne getirilen yasağı sert bir şekilde eleştiren başkan Asnuk,”sürekli Kemal Derviş’i gündeme getiriyorsunuz,unutmayın 18 senedir ülkeyi siz yönetiyorsunuz” dedi.

post

 Güncel    01.07.2020 20:22:55  


Başkan Asnuk’un basın açıklamasından satır başları şöyle:

“Karadeniz’in fındığı, çayı; Malatya’nın Kayısısı; Urfa , Antep in  fıstığı; Aydın’ın zeytini, inciri gibi Adıyaman’ın da tütünü var, halkını kısmen de olsa ırgatlıktan kurtaran ; çiftçinin , esnafın yüzünü güldüren, şehrin ekonomisine can katan…   Ama nedense gelen hiçbir iktidar bize nefes aldırmadı, Hep topu  birbirlerine attılar “cek, cak” larla milleti uyutmaya çalıştılar.

“18 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETİYORSUNUZ “

Geldiğimiz noktada 18 yıldır iktidarda olan Ak parti tütünle ilgili özellikle son üç yıldır bir kanun düzenlemesi çabası içinde ve üretici ve esnafı mağdur eden bu yasal düzenleme her seferinde halkın tepkisi üzerine  bir sonraki yıla erteleniyor. Geldiğimiz noktada hapis cezası bir yıl sonraya ertelenen bu yıl idari para cezasıyla sonuçlanan Sarmalık tütünün ticari amaçla alınıp satılmasını yasaklayan bir düzenleme yapıldı.

İktidar partisi milletvekili Sayın Ahmet Aydın Israrla yasakla ilgili 18 yıl öncesini işaret edip Sayın Bülent Ecevit ve Kemal Derviş’ i suçluyor. Doğrudur onlar suçludur ama siz bu aradan geçen 18 yılda tek başınıza devleti yönetirken ne yaptınız?

Kemal Derviş 2001 yılında Tekelin özelleştirilme kapsamına alınmasını istemiş, doğru;  siz ne yaptınız, 2008 yılında Tekel’i özelleştirdiniz. Sizi buna artık ülkede esamesi okunmayan Kemal Derviş mi zorladı? Siz o zaman 5 yıllık olan iktidarınızda Kemal Derviş ‘in ekonomi politikalarını mı devam ettiriyordunuz, onun için mi  Mehmet Şimşek’i getirmiştiniz?

Onlar 4733 sayılı kanunla tütünü zaten yasaklamıştı diyorsunuz, siz ne yaptınız eklemeleri (vergisini %63 ten  40’ a düşürdük diyorsunuz ki zaten mazotundan gübresinden aldığınız vergilerle bu oran %70 i bulur) bir lütuf gibi sunuyorsunuz.

“ÜRETİCİ İLE PROBLEM YOK DİYORSUNUZ “

Meclis konuşmanızda ısrarla “Üretici ile ilgili herhangi bir problem yok üretici tütünü istediği gibi üretip tüketebilir ” diyorsunuz. Allah aşkına siz milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Üretici 5-10 dönümlük tarlasında ektiği tütünü 50-100 kilo tütünü (abi ben içiciyim, satmıyorum mu diyecek?)  üreticilerin bir çoğu  aynı zamanda satıcısı,aracısı da.

Tüccar ile aracılara ceza diyorsunuz ,bunlar bu memleketin evladı değil mi? Meyve komisyoncusu gibi tahıl komisyoncusundan ne farkı var? Basit vergilendirme usulü ile vergilendirip, adamları kanun kaçağı gibi görünmekten neden kurtarmıyorsunuz?

Tek çözüm olarak kooperatifçiliği savunuyorsunuz, siz de adınız gibi bilmiyor musunuz ki ,o tütün çöp değerine düşecek, serbest pazardaki hak ettiği değeri almayacak?

Sayın iktidar sahipleri 18 yıldır iktidardasınız ne yasalar ne kanunlar çıkardınız,Seçim sistemini bile değiştirdiniz kelime oyunlarıyla kendi günahlarınızın bedelini başkaları üzerine atmayı bırakın ve bu halka karşı dürüst olun.

Kooperatiflik dışında da bu işin pek çok çözümü var, halkımız vergiden kaçmıyor ürününün değerinde yasal yollarla satılmasının önünü açın diyor bu çok zor olmasa gerek.

Yaptığınız düzenleme bu halkı ırgatlığa mahkûm eden bir düzenlemedir.

Amerikan tütünü serbest Adıyaman tütünü yasak siz kimden yanasınız tütüncü Abuzer' den mi yoksa Philip Morris'ten mi yanasınız? Milli ve yerli politika anlayışınız bu mu?

Biz saadet partisi olarak tütün üreticimizin ve esnafımızın her zaman yanındayız. “ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,saadet partisi,tütün,haşim asnuk,ak parti,şehirdebuhafta