Adıyaman Sorunları Gündeme Getirildi


AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Ankara’da yapılan 138. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Adıyaman’ın sorunlarını güdeme getirdi.

post

 Siyaset    03.07.2020 16:29:06  


                  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans aracılığıyla başkanlık yaptığı 138. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda bir sunum yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, başta sulama projeleri olmak üzere bir çok konuyu bu toplantıda gündeme getirdi.

                   Ankara temasları ve Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Dağtekin “Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ve pandemi sonrası yeni normalde yaptığımız ilk toplantımız olması hasebiyle hem genel merkezimizle hasret gidermiş olduk hem de ilimizin sorunlarını birebir aktarma fırsatı yakalamış olduk. Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın,milletvekillerimiz ve belediye başkanımız Süleyman Kılıç ile birlikte hem bakanlıklarımızda hem de genel müdürlüklerimizde devam eden projeler ve yeni yatırımlarla yönelik verimli toplantılar yaptık. Mesela; Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’i ziyaretimizde, Adıyaman Merkez’de 15 mahalleye 15 yeni halı saha ile yeni bir Gençlik Merkezi yapımı için bir protokol imzaladık. İlgili bakanlarımızın ve bakan yardımcılarımızın da yer aldığı Genişletilmiş İl Başkanlar Toplantımızda ise başta Koçali, Gömükan , Büyükçay  olmak üzere irili ufaklı bir çok baraj ve sulama projelerinin hızlandırılmasına yönelik taleplerimizi ilettik. Adıyaman tarımının kalkınmasında olmazsa olmazımız olan sulama projeleri ile ilgili somut adımların en kısa sürede atılacağını umut ediyoruz.

PERRE ANTİK KENTİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Bir diğer konu başlımız ise Perre Antik Kentin turizme kazandırılmasıyla ilgiliydi. Bilhassa Örenli Mahallesi sit alanı üzerinde ikamet eden vatandaşlarımızın istimlak sorununun giderilmesi ve yapılacak yatırımlarla bu alanın, Adıyaman turizmi için ne kadar önemli olduğunu anlattık. Elbette sadece sorunlara odaklanmak, sorunları çözmüyor. Aslonan çözümlere ve Adıyaman’ın geleceğine odaklanmaktır. İl Başkanlığı olarak hazırladığımız raporlar ise tamamen çözüm odaklı raporlardı. Toplantımızda ayrıca eski devlet hastanesinin bulunduğu alana 150 yataklı yeni bir hastane yapılması talebimizi dile getirdik. Elbette AK Parti iktidarı ile birlikte Adıyaman’ımız sağlıkta yapılan yatırımlarla büyük değişim ve dönüşümü yaşanmıştır. Özellikle 2002’den bu yana fiziki, personel ve tıbbi cihaz- donanım yatırımlarının gerçekleşmesi neticesinde 2023 hedeflerine ilimiz olarak şimdiden büyük oranda ulaşmış bulunmaktayız. Ancak eski devlet hastanesinin yerine yapılan yeni sağlık tesisi ile vatandaşlarımızın sağlığa erişimini daha da kolaylaştıracağımızı dile getirdik. Pandemi döneminde ve bundan sonrası için benzer salgınların olması durumunda yapılmasını istediğimiz 150 yataklı hastanenin önemi bir kat daha artmıştır.

OSB GENİŞLEYECEK

 Bir diğer önemli husus ise Organize Sanayi Bölgesine genişletilmesi yönelik daha önce gündeme getirilen ve çalışması devam eden 650 hektarlık 2B orman arazisinin OSB’ye tahsisine yönelik çalışmaların hızlandırılmasını istedik. Şuana kadar 40’a yakın girişimcimiz yer bulamadığından yatırımlarını yapamıyor. Mevcut OSB’yi 2 kat büyütecek olan bu tahsisinin gerçekleşmesiyle 6’ıncı bölge teşviklerinden yaralanan ilimizin kalkınmasına, büyümesine, ihracat potansiyeline ve istihdamına ciddi katkı sağlayacaktır. Öte yandan belediye başkanımız Süleyman Kılınç ise yılda 120 milyon kilowatt-saat enerji üretecek ve 31,5 milyon metre küp içme suyu sağlanması amacıyla yapılacak olan Koçali baraj gölünün çok önemli bir proje olduğunu, bu projenin hayata geçmesiyle Adıyaman’ın uzun yıllar içme suyu sorunu da çözüme kavuşturulacağını söyledi. Ayrıca daha önce iki mahallemizde 3 etap halinde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesinin hızlandırılmasına yönelik görüşlerini bildiren Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç belediyemizin ihtiyaç duyduğu temel sorunlarla ilgili önerilerini dile getirdi. AK Parti olarak milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla ve vatandaşlarımızla yaptığımız istişarelerle aksaklıkları ve eksiklikleri vakitlice belirleyerek Ankara’da yaptığımız toplantı ve görüşmelerde çözüm yolları bulma ve hızlıca hayata geçirme imkânı elde ediyoruz. AK Parti iktidarıyla birlikte Adıyaman’ımız çok yol kat etti. Yapılamaz denen ne varsa adım adım yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu vesile ile 138. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımız Adıyaman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,akparti,ahmetaydın,şehirdebuhafta,mehmetdağtekin,süleymankılınç