ADIYAMAN’DA FETÖ/PDY OPERASYONU


ADIYAMAN MERKEZLİ ÜÇ İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN KİŞİLERİN İÇERİSİNDE KAMU GÖREVLİLERİ DE BULUNUYOR

post

 Asayiş    2016-04-05  


Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yaptığı operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı.

  Edinilen bilgiye göre, Adıyaman merkezli, Şanlıurfa ve Mersin illerini kapsayan operasyonda aralarında sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerinin, kamu görevlilerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adıyaman’da 13, Şanlıurfa ve Mersin’de 1’er olmak üzere toplam 15 şüphelinin ikametine operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 14’ünün FETÖ/PDY’ye yakın sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerinin olduğu, bu kişilerden 6’sının kamuda görev yaptığı öğrenildi.

  Polis tarafından ikametlerinde gözaltına alınan şahısların evlerinde ve belirlenen sivil toplum kuruluşlarının binalarında aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda derneklerin evraklarına ve bilgisayarlarına el konulduğu belirtildi. Şahısların 'Anayasal düzene karşı işlenen suçlar', 'nitelikli kamu kurumu dolandırıcılığı', 'terörizmin finansmanı ve terör örgütü üyeliği' suçlarından gözaltına alındığı kaydedildi.İHA

adıyaman,fetö,şehirde bu hafta