ZARARSIZ İSE NİYE GİZLİYORSUNUZ?


HASTANE ÇATISINDA OLACAK ŞEY Mİ? ZARARLIYSA NİYE KURULDU, ZARARSIZSA NİYE GİZLENDİ?400 YATAKLI DEVLET HASTANESİNİN ÇATISI BAZ İSTASYONLARIYLA DOLDU!

post

 Sağlık    2016-04-12  


İletişim çağıyla birlikte hayatımıza giren Baz istasyonlarının yararlı mı, zararlı mı olduğu halen netlik kazanmadı. Ancak istasyonların kurulduğu binalar ve alanlar Adıyaman’da çok fazla tartışıldı ve hatta büyük kavgalar yaşandı. Birçok mahallede ev sahipleri çatı katlarını “GSM” operatörlerine kiraya vererek bu istasyonların kurulmasına olanak sağladı. Karşılığında da büyük paralar kazandı. Ancak bugünlerde karşılaşılan bir durum bu tartışmaları yeniden alevlendireceğe benziyor. Öyle ki bu istasyonu çatısına kuran bir hastane. Hem de Adıyaman’ın son yıllardaki en büyük sağlık yatırımı olan 400 yataklı devlet hastanesinin çatısı. Üstelik 3 “GSM” operatörünün Baz istasyonu da ayrı alanlarda kurulmuş durumda.

Burada sorun Baz istasyonunun kurulması değil elbette ancak konum itibariyle sağlık açısından birçok sıkıntıyı doğurduğu iddia edilen bu istasyonların böyle devasa bir tesise kurulmasının sakıncaları. Adıyaman’da kurulması sırasında büyük kavgalara yol açan, tekmeli tokatlı arbedelere sahne olan ve hatta evlerin taşlandığı, ev sahiplerinin daireleri kiraya vererek başka yere taşındığı malum. Ancak konu bu defa doğrudan sağlık hizmeti verilen bir devlet kurumu. Vatandaşlar 400 yataklı devlet hastanesinin çatısında bulunan 3 farklı Baz istasyonunu görünce şok oldular. Vatandaşlar, “burası her gün yüzlerce hasta ve hasta yakınının şifa bulma amacıyla kapısını aşındırdığı, saatlerce doktor sırası alabilmek için çırpındığı bir hastane. Bir yandan sağlık hizmeti alırken diğer yandan radyasyona maruz kalıyoruz. Bunun açıklaması olamaz. Nasıl böyle bir hata yapılır. Baz istasyonunun zararlarını herkes bilirken hastane yetkilileri nasıl böyle bir hata yapar anlam veremiyoruz” diye konuştular.

Baz istasyonları için “sağlığa zararlı ise neden hastane çatısına kuruldu diyen vatandaşlar, eğer sağlığı olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değil ise hastane yetkilileri Baz istasyonlarını neden gizleme gereği duyuyor” diye kafaları kurcalayan soruların cevaplanmasını istiyorlar. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta,400 yataklı devlet hastanesi