Adıyaman Belediyesi Kaçak Suya Dikkat Çekti!


Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, koronavirüs salgınına karşı artan su kullanımı ve kaçak su konusunda vatandaşları uyararak israfa dikkat çekti.

post

 YEREL    10.08.2020 13:09:31  


Adıyaman Belediyesi, koronavirüs salgını dolayısıyla artan temizlik ve hijyen amaçlı su kullanımında suyun israf edilmemesi konusunda vatandaşlarımızı daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti.

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİM) Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaşam kaynağı olan suyun tüketimi konusunda daha duyarlı olunması gerektiği belirtilerek, “Yaz aylarına geçmemiz ve Koronavirüs (COVID-19) salgını dolayısıyla son aylarda tüketimi ciddi şekilde artan su konusunda tüm hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kaynaklardaki azalma sonunda susuz kalacağımız gerçeğini unutmamalarını istediğimiz vatandaşlarımızdan hijyen tedbirlerinden de asla vazgeçmemelerini, ancak bunu yaparken de suyu idareli kullanmalarını istiyoruz. Çünkü aşırı su kullanımı, gelecek nesillere ve sevdiklerimize susuz bir gelecek bırakmak anlamına geliyor” dedi.

Tasarrufla ilgili önerilerde de bulunan yetkililer, “Su boşa akıtılmamalı ve özellikle araçlarını şebeke suyuyla yıkayan vatandaşlarımızın bundan kaçınmaları gerekmektedir” dedi.

Kaçak su konusuna da değinen yetkililer, suyu kaçak şekilde kullanmanın suç olduğuna vurgu yaparak, duyarlı vatandaşlardan kaçak su kullananları belediyenin 0 (546) 724 02 02 numaralı WhatsApp hattı ile ALO 153’e bildirmelerini isteyerek, “İhbarda bulunmak bir insanlık görevidir. İhbar edenlerin kimlik bilgileri gizliliğe esastır” diyerek çağrıda bulundu.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman belediyesi,süleyman kılınç,şehirde bu hafta