Altınşehir'in Çilesi Sona Eriyor!


Karayolları tarafından Adıyaman Altınşehir Mahallesinde yapımına başlanan farklı seviyeli köprülü kavşak çalışmalarında sona gelindi.Köprülü kavşak 15 Ağustosta hizmete giriyor.

post

 YEREL    10.08.2020 14:01:54  


Karayolları tarafından Adıyaman Altınşehir mahallesinde yapımına başlanan farklı seviyeli köprülü  kavşakta sona gelindi.Kavşak 15 Ağustos cumartesi günü halkın hizmetine açılacak.Geçen yıl 26 martta ihalesi yapılan ve 35 milyon TL'ye mal olacağı söylenilen kavşakta çalışmalar 17 aydır devam ediyordu.Çalışmaları yerinde inceleyen Adıyaman belediye başkanı Süleyman Kılınç,"Adıyaman’ımız için oldukça önemli bir yatırım olan köprülü kavşak çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firmaya ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz." demişti. 15 Ağustosta açılacak kavşakla birlikte karaali köprüsündeki kazalar ve çile de son bulacak.Kavşak çalışmalarından dolayı karaali köprüsündeki trafik yoğunluğu kazaları da beraberinde getiriyordu.  

Ne olmuştu?

Adıyaman üniversitesinde okuyan  iki kız öğrenci üniversite kavşağında trafik kazası geçirmiş ve iki öğrenci de hayatını kaybetmişti.Kız öğrencilerin hayatını kaybettiği yolda üst geçit yapılmıştı.Üniversite kavşağında sık sık trafik kazalarının olması köprülü kavşağı gündeme getirmiş ve 26 Mart 2019 tarihinde karayolları tarafından ihalesi yapılmıştı.Köprülü kavşağın maliyetinin 35 milyon TL olduğu söylenmişti.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,köprülü kavşak,açılış,adıyaman belediyesi,karayoları