Güney Kore'de Tüm kısıtlamalar Geri Geldi


Koronavirüs salgınında ikinci dalgayı yaşayan Güney Kore'de vakaların 1 haftadır 300'ün üzerinde seyretmesi üzerine ülke çapında kısıtlamalara geri dönülmesi kararı alındı.

post

 Dünya    22.08.2020 21:11:27  


Güney Kore’de koronavirüs salgınında artan vakalar nedeni ile kısıtlamalar yarından itibaren ülke çapında yeniden uygulanacak.

Koronavirüs salgının yeniden etkisini arttırması üzerine birçok ülke kısıtlamaları yeniden uygulamaya başladı. Koronavirüs salgını ile mücadelede başarılı ülkeler arasında yer alan Güney Kore’de artan vaka sayıları nedeni ile geçtiğimiz hafta başkent Seul’de sokağa çıkma kısıtlamalarının yeniden uygulanmaya başlanmasının ardından ülke çapında kısıtlamaların geri getirilmesine karar verildi. Ülkede yarından itibaren kalabalık toplantılar yasaklanacak, kiliseler ve eğlence mekanları kapatılacak, spor karşılaşmaları seyircisiz oynanacak. Güney Kore Sağlık Bakanı Park Neung-hoo yaptığı açıklamada, ülke olarak çok tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını aktardı.

VAKA SAYILARI 300'ÜN ÜZERİNDE SEYREDİYOR

Güney Kore Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezleri Başkanı Jeong Eun-kyeong geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, salgında ikinci dalganın başladığını ve devam edeceğine dikkat çekmişti. Güney Kore’de günlük vaka sayıları 1 haftayı aşkın süredir 300’ün üzerinde seyrederken, vakaların çoğu ise başkent Seul ve çevresinde bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta başkentte bulunan Srang Jeil Kilisesi’nde yapılan ayine katılan 4 bin 500 kişinin 313’ünde koronavirüs tespit edilmişti. Yetkililer, kiliseyi ibadete kapatmış ve ayine katılan herkesi karantina altına almıştı.

Öte yandan Güney Kore’de bugüne kadar 17 bin 2 kişide Covid-19 tespit edilirken, 309 kişi ise virüs nedeni ile hayatını kaybetti.İHA

 

#türkiye #adıyaman #koronavirüs #şehirde bu hafta,güney kore