Yeni Musalla Göz Kamaştırıyor


Vakıflar genel müdürlüğü tarafından Hayat vakfına tahsis edilen, Adıyaman’ın Musalla mahallesinde bulunan Musalla camiindeki çalışmalarda son noktaya gelindi. Musalla cami yeni haliyle göz kamaştırıyor.

post

 Kültür Sanat    24.08.2020 15:18:30  


 Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan arsanın Hayat Vakfına tahsis edilmesiyle birlikte çalışmalara hızlı başlayan Hayat  Vakfı,arsanın etrafını çevirmiş ve inşaat çalışmalarına başlamıştı.Kısa sürede ortaya muazzam ve göz kamaştırıcı bir eser çıkaran vakıf, Adıyamanlılardan takdir topladı. Hayat vakfı yetkilileri,yapılan çalışmalarda Musalla camisinin de onarıldığını ,inşaat alanının ortasında namazgah, etrafında abdesthane, konferans salonu yapıldığını  ve çeşitli müştemilatların bulunduğu  medeniyetimize,kültürümüze,inancımıza yakışacak çok güzel bir eserin ortaya çıktığını söylediler.

  Türklerin Anadolu’yu Fethinden sonra Anadolu’ya yaptırılan ilk mescit olan Adıyaman Musalla Caminin batı kısmında daha önceden namazgah bulunduğu biliniyor. Selçuklular zamanında Arap tarzı mimarisiyle yapıldığı tahmin edilen caminin duvar kalınlıkları 130 santimden oluşuyor. Caminin kuzeyinde orta kısımdaki kubbe, diğerleri düz dam örtülü olan sivri kemerler ile avluya açılan beş gözlü son cemaat yeri bulunuyor. Kıble duvarının ortasına yerleştirilmiş olan mihrap, iki sütunceye oturan sivri kemerli mukarnas kavsaralı olup mihrabın yanında ise taştan yapılmış minbere sahip.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,musalla cami,hayat vakfı,şehirde bu hafta