BU ÇİLE NEREYE KADAR..!


ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KADIN VE DOĞUM HASTANESİ. Adıyaman Üniversitesi Kadın doğum hastanesinde hekim sıkıntısından dolayı vatandaşlar "sıra almak için sıraya giriyorlar.." Yeterince hekim bulunmadığı için bazen tek bazen de iki hekimin Poliklinik yaptığı hastanede insanlar bu duruma adeta isyan ediyorlar.. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 400 YATAKLI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 400 yataklı Adıyaman eğitim ve araştırma hastanesinde de durum farklı değil.Bazı branşlarda ( örneğin ortopedi) randevu almak mümkün değil.Her Doktor ortalama 60 hastaya bakıyor giren çıkanla birlikte bu 100 kişiyi buluyor.Bu da nerdeyse her hastaya 2 dakika muayene zamanına tekabül ediyor.Peki yetkililere soruyoruz,üç dakikada bir hasta nasıl muayene edilir?

post

 Sağlık    2016-04-26  


 ADIYAMAN  ÜNİVERSİTESİ KADIN VE DOĞUM HASTANESİ.

Adıyaman Üniversitesi Kadın doğum hastanesinde hekim sıkıntısından dolayı vatandaşlar "sıra almak için sıraya giriyorlar.."

İçeri giriyoruz Hastanenin içi tıklım tıklım,konuşmak istediğimiz görevliler konuşmak istemiyor.İnsanlar ise bu duruma adeta isyan ediyorlar.Ne zamandan beridir buradasınız sorularımıza " ne zaman değil, kaç gündür sıra almak için bekliyorsunuz diye sorun diyerek yetkililere tepki gösteriyorlar."

Görüntü olarak Modern bir hastaneyi andıran  ancak hizmet noktasında aynı şeyleri söyleyemiyoruz.Hekim yetersizliğinden bazen bir hekim en fazla iki hekim tarafından poliklinik hizmetleri veriliyor.yeterince hizmet vermeyen hastane insanları canından bezdirirken sıra almak için geceden hastaneye gelmek zorunda kalan vatandaşlar da isyan ediyor bu duruma..

"Geceden beri buradayım muayene için değil,muayene sırası almak için geliyoruz,yetkililer hiç kimse bu sorunla ilgilenmiyor nedir bu çektiğimiz,siz yazarsınız ama kimse bir çözüm bulmaz..bu memleket sahipsiz kardeşim sahipsiz ,bunları hak edecek ne yaptık biz" dediler..

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 400 YATAKLI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

400 yataklı Adıyaman eğitim ve araştırma hastanesinde de durum farklı değil.Bazı branşlarda ( örneğin ortopedi) randevu almak mümkün değil.Her Doktor ortalama 60 hastaya bakıyor giren çıkanla birlikte bu 100 kişiyi buluyor.Bu da nerdeyse her hastaya 2 dakika muayene zamanına tekabül ediyor.Peki yetkililere soruyoruz,üç dakikada bir hasta nasıl muayene edilir?

İsmini açıklamak istemeyen bazı  Doktorlar  "kardeşim bu durumda hem bizim hem hastaların psikolojisi bozuluyor.Bize bağırıp çağırandan tutunda hakaret edenlere kadar ne istiyorsanız var.Bu bizim kusurumuz değil,yöneticilerindir onlar bu işe bir çözüm bulacaklar bu mağduriyeti giderecekler..

Biz günlük ortalama 60 randevulu hastaya bakıyoruz,kontrol ya da bir şeyler sormak için gelenleri de hesaba katarsanız 120 bazen 150 kişiyi buluyor,peki 150 kişiyi dinlemek dertlerine çare üretmek nasıl bişey siz söyleyin..üç dakikada bunu nasıl çözeceğiz sonuçta bizlerde insanız "diyerek sitem ettiler..

Yetkililere göre ise her şey tıkırında hiç bir sorun yoktur.Sorumlu gazeteci olarak konuşanların kimliğini deşifre etmiyoruz.Ve buradan yetkili ve etkili insanlara çağrıda bulunuyoruz.Durum bize servis ettiğiniz haberlerden çok farklı..HABER MERKEZİ    

adıyaman sağlık,şehirde bu hafta