GENÇLİK NEREYE GİDİYOR ?


ADIYAMAN’DA SON DÖNEMLERDE GENÇLER ARASINDA KAVGA, OKUL ÖNLERİNDE VE SOKAKTA SİGARA İÇME, KIZLI-ERKEKLİ UYGUNSUZ KIYAFET VE HAREKETLERİN ARTMASI, KAMUOYUNDA TEPKİLERE NEDEN OLUYOR. VATANDAŞLAR “GENÇLERİMİZE NE OLUYOR BÖYLE” DİYE” ADIYAMAN AİLE YAPISINI SORGULAMAYA BAŞLADI ( SOSYAL ETİK GEREĞİ, GENÇLERİMİZİ VE AİLELERİ RENCİDE ETMEMEK İÇİN RESİMLERİ BUZLAYARAK VERİYORUZ )

post

 Güncel    2016-04-26  


“Adıyaman gençliğine ne oldu”? Sorusunu son dönemlerde soran ve sorgulayanların sayısı her geçen gün artmaya başladı. Sokak ortasında “sudan” sebeplerle kavga edenler, okul önlerinde sigara içenler, yaka-bağır açık gezenler, sprey boyalarla çevreye ve tarihi eserlere zarar verenler ve hatta uluorta “uygunsuz” hareketler sergileyenler. İşte Adıyaman’da farklı mekânlarda, farklı gençlerin Adıyaman örf ve adetleriyle bağdaşmayan, kendilerine ve çevreye verdiği zararlar ve uygun olmayan görüntüleri…

Sorumlu kim?Aile mi? Okul mu? Çevre mi? yoksa bunların hepsi mi? Birilerinin bu konu üzerinde kafa yorma vakti geldi geçiyor.Eskiden bir kız ile erkek yan yana bile yürümezken 17.18. yaşlarında gençlerin güpe gündüz cadde ortasında toplumun tasvip etmeyeceği şekilde uygunsuz ve etik kurallarına sığmayan görüntüler segilemesini nasıl yorumlamak lazım.?

 Adıyaman’da Vatandaşlar, özellikle ortaöğretimde yani lise düzeyinde okuyan öğrenci kesiminin başıboş tavırlarından, hal ve hareketlerinden rahatsız olmaya başladı. Adıyaman’da hemen her gün gençlerin içerisinde olduğu birçok olay yaşanmaya başladı. Bu durum başta aileleri olmak üzere çarşıda gezen veya alışverişe çıkan kadınlar ve yaşlı amcalar tarafından yadırganıyor.

 Gençlerin birbirleriyle sokak ortasında kavga etmeleri, ellerinde sigarayla dolaşmaları, okul saatlerinde başka yerlerde uygunsuz hareketlerde bulunmalarına tepki gösteren vatandaşlar; “bu çocukların bu saatlerde okulda olmaları gerekiyor. Bunların elerinde sigara yerine defter kalem olması gerekiyor. Kızlı erkekli yüksek sesle konuşmalar, çevreye zarar vermeler ve hatta örf ve adetlerimize ters orantılı hareketlerde bulunmaları çok yanlış. Bu çocuklar hiç mi kontrol edilmiyor, hiç mi sorgulanmıyor. Bunların aileleri, öğretmenleri hiç mi bunlarla yaptıkları şeylerin yanlış olduğunu konuşmuyor. Çok yazık. Valla sonumuz hiç de iyi değil” diye yorumlarda bulunuyorlar. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta