ANNENİN AĞIDI, YÜREK DAĞLADI


“TURAN’IM ASLAN OĞLUM, ÇOCUĞUNU KİME EMANET ETTİN, BİZLERİ BIRAKIP NEREYE GİDİYORSUN.. NUSAYBİNDEKİ ÇATIŞMADA AĞIR YARALANAN VE GATA’DA YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBEDEREK ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ TURAN ÇELİK, AĞITLAR VE GÖZYAŞLARI ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

post

 Güncel    2016-05-03  


 Adıyamanlı şehit uzman çavuş Turan Çelik’in cenaze törenine on binlerce kişi katıldı. Şehit uzman çavuş, dualarla, salâvatlarla ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidi uğurlayanlar arasında TBMM başkan vekili ve Ak Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, Salih Fırat, Adıyaman valisi Mahmut Demirtaş, belediye başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, jandarma garnizon komutanı Albay İbrahim Koyver, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve Nusaybin’deki çatışmaya giren şehidin silah arkadaşları da yer aldı.

 Görev yeri olan Bingöl’den Mardin’in Nusaybin ilçesine göreve giden ve burada teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan Adıyamanlı uzman çavuş Turan Çelik, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.

 On binlerce kişi Adıyamanlı şehidi son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Şehidin ailesi ve yakınları ağıtlar yaktı, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi “oğlum, Turan’ım sen bana gideceğim demedin. Çocuğumu sana emanet ediyorum demedin. Sen bizi bırakıp nereye gittin” diye feryat ederken çevredekiler gözyaşlarına boğuldu. Şehidin küçük kardeşi komando beresi takarak ağabeyini uğurlarken, babası diğer kardeşi ise güçlükle ayakta durabildi.

 Şehidin Nusaybin’deki çatışmada omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları da Çelik’i son yolcululuğunda yalnız bırakmadı. Silah arkadaşları “cephede arkadaşlarımızla birlikte şehidimiz Turan arkadaşımızla birlikte çatışmaya girdik. Şehit düştüğünde yanındaydık. Son yolculuğunda da yanındaydık. Bu vatan bu teröristlere boyun bükmeyecek. Bizler sağ salim buradayız, bu terör bitene kadar da buradayız. Verdiğimiz şehitlerimizin arkasından ağlıyoruz ama herkes dik dursun. Bu vatan bu bayrak bizimdir, kimse vatanımızı bölemez bölmeye de gücü yetmeyecektir” diye konuştular.

 Adıyaman il müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü’nün kıldırdığı cenaze namazının ardından helallik istendi. Şehidin naaşı, silah arkadaşları ve ailesinin omuzlarında şehit mezarlığına götürüldü ve burada defnedildi. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehit,şehirde bu hafta