“MÜDÜRSÜZ” MÜDÜRLÜKLER !


ADIYAMAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ “MÜDÜRSÜZ” DERKEN BİR DE ADIYAMAN MÜZESİ “MÜDÜRSÜZ” KALDI.

post

 YEREL    2016-05-03  


Adıyaman’da müdürü olmayan kurumların sayısı artmaya başlayınca vatandaşlar; “bu nasıl bir iş. Kurumlarda müdürleri görevlerinden alıyorlar ancak kadroları boşlamadığı için yerlerine müdürü ataması yapılamıyor. Bunun önünde bürokratik engeller mi var yoksa başka şeyler mi? Aile ve sosyal politikalar müdürlüğü derken, Turizm sezonunun başladığı bu günlerde Adıyaman müzesi gibi önemli bir turizm merkezinin müdürsüz bırakılması olacak şey değil. Müdür olmayınca müze de ticarethaneye dönüşmüş. Hadi resmi olarak izinler alındı ancak, Adıyaman gibi bir turizm kentinde Adıyaman ürünlerinin satılacağı yerde “Zeugma” ürünlerinin satılması kabul edilemez” demeye başladılarAdıyaman’da müdürsüz kurumların sayısı artmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda aile ve sosyal politikalar il müdürünün başka bir göreve atanma nedeniyle görevden alınmasının ardından boş kalan ve Musa Şimşek tarafından vekâleten yürütülen müdürlüğün atamasının halen yapılamaması kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. Aynı durumda olan Bir diğer kurum ise Adıyaman müzesi. Adıyaman kültür müdürlüğü bünyesinde yer alan Adıyaman Müzesinin uzun yıllardır müdürlüğünü yapan Fehmi Erarslan, bir süre önce görevinden alındı. Müdürlüğe ise vekâleten arkeolog olan Mehmet Alkan bakıyor.

 Her iki kurumun da kaderi aslında aynı. İki kurumda da müdürlük kadrosu boşalmadığı için yerlerine atama yapılamıyor. Vatandaşlar, bu kurumların müdürlük kadrolarının neden boşalamadığını ve yerlerine neden atama yapılmadığını sorgulamaya başladı.

 Vatandaşlar, Adıyaman müzesinin Adıyaman turizmi için önemini iyi bildiklerini, Turizm sezonunun başladığı bu dönemde kurumun neden müdürsüz kaldığını, müdürlükten alınan Fehmi Erarslan’ın akıbetinin ne olacağı, kadronun boşalmadığı için yeni atamanın yapılamamasının önünde bürokratik engeller mi yoksa başka nedenler mi olduğunu bir türlü çözemediklerini ifade ediyorlar.

 Bu arada Adıyaman müzesinde özel bir firmaya ait hediyelik eşya standının açılması ve bu stantlarda Adıyaman tarihi eserlerinden ziyade daha çok Gaziantep’te bulunan “Zeugma”ya ait hediyelik eşyaların satışının yapılmasına da anlam veremediklerini deli getirdiler. HABER MERKEZİ

adıyaman müze,şehirde bu hafta,müdürlükler