Adıyaman HDP'den Gözaltılara Tepki


Halkların Demokratik Partisi(HDP) Adıyaman il ve ilçe örgütleri gözaltılara tepki gösterdiler.

post

 Siyaset    09.09.2020 11:51:26  


HDP Adıyaman il binasında basın açıklaması yapan HDP Adıyaman İl Eşbaşkanı Zeliha Karınca,gözaltılara tepki gösterip şunları dile getirdi.

"Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ile Bileşen Partilerimizden Ezilenlerin Sosyalist Partisi yöneticileri gözaltına alınmıştır. AKP-MHP iktidarı demokrasi, özgürlük ve hak talep eden tüm kesimleri gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalışmakta,  muhalif olanları susturmak istemektedir.

Hemen her gün her yerde, kadınlar, gençler, muhalifler iktidar masasında hazırlanmış kirli senaryolarla hedef haline getirilmektedir. Farklı düşünen her kesime karşı bir ‘sürek avı’ başlatılmıştır. Bu siyasi hoyratlık ve pervasızlık karşısında sessiz kalınması, AKP’nin ülkede yaratmak istediği baskı ve şiddet rejimine teslim olmak anlamına gelecektir. Bizler dün olduğu gibi bugün de iktidarın diz çöktürme politikalarına karşı ortak mücadeleyle dimdik ayakta olacağız.

Hükümete sesleniyoruz: Ellerinizi muhaliflerin ve devrimcilerin yakasından derhal çekin! Hukuk dışı yöntemlerle yaptığınız siyasi operasyonlara son verin! Türkiye halklarının bütün renklerini içerisinde barındıran HDK’nin Eş Sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ve ESP yöneticilerini derhal serbest bırakın!

Kamuoyuna ve toplumsal muhalefet güçlerine de ayrıca sesleniyor ve çağrı yapıyoruz: İktidarın bu sindirme politikalarına karşı sesimizi daha da fazla yükseltelim! Bizler, bu zulümlere karşı ancak mücadele ederek kazanacağımızı biliyoruz ve mutlaka kazanacağız.

Bu gün de siyasetçilerimize yönelik tutuklamaları bir adım daha ileri götürmüştür.

Siyasi operasyonların devamı olan bu gözaltılar bizi mücadelemizden vazgeçirmediği gibi kararlılığımızı artıracaktır. Gelinen aşamada her alanda her yerde ve ver zeminde tüm gücümüzle AKP / MHP iktidarına karşı demokratik bir siyasetin önünü açmak için çalışacağız "dedi. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#adıyaman,hdp,açıklama,gözaltı,şehirde bu hafta