‘Koronavirüs İnsan Yapımı’


Çin'den ABD'ye kaçan virolog Dr. Li-Meng Yan, koronavirüsün insan yapımı olduğunu öne sürdü. Yan hükümetin verileri örtbas ettiğini ve kendisine ait bütün verilerin de silindiğini söyledi.

post

 Sağlık    12.09.2020 19:43:08  


Tüm dünyada kabus haline gelen koronavirüsün nasıl ortaya çıktığıyla ilgili tartışmalar sürerken Çin’in Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi’nden ABD’ye kaçan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, önemli bir iddia ortaya attı.

Dr. Li-Meng Yan, Pekin yönetiminin virüsü örtbas ettiğini ve virüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü. Çin’in virüse dair kendisine ait verileri sildiğini belirten Yan, iddialarını kanıtlamak için bilimsel veriler sunacağını açıkladı.

"HAYVAN PAZARI İDDİASI YALAN"

Dr. Yan, Covid-19’un Çin’in Wuhan kentindeki bir hayvan pazarından çıktığı iddialarının yalan ve aldatmaca olduğunu savundu.

Yan, katıldığı TV programı Loose Women’da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"GENOM DİZİSİNDE İNSAN PARMAK İZİ VAR"

"Virüs Wuhan’daki hayvan pazarından, yani doğada ortaya çıkmadı. Bu aldatmaca. Genom dizisinde insan parmak izi var gibi. Buna dayanarak bu şeyleri tanımlayabilirsiniz.

Bu kanıtı, insanlara bunun neden Çin’deki laboratuvardan geldiğini, neden yapanların kendileri olduğunu anlatmak için kullanacağım. Açıkladığım verileri, biyoloji bilginiz olmasa dahi anlayabileceksiniz."

"TÜM VERİLERİMİ SİLDİLER"

Dr. Yan, ABD’ye kaçmadan önce Çin hükümetinin sahip olduğu tüm verileri sildiğini öne sürdü. Yan, “Sahip olduğum tüm verileri sildiler. Böylece hakkımda dedikodu yayarak yalancı olduğumu söyleyebilecek, hiçbir şey bilmediğimi söyleyebileceklerdi” ifadelerini kullandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 921 bin 115'e, virüs tespit edilen kişi sayısı 28 milyon 739 bin 407'ye yükseldi. Dünya genelinde hastalığı yenerek iyileşenlerin sayısı ise 20 milyon 652 bin 103'e ulaştı.KAYNAK:KARAR

 

#türkiye #adıyaman #koronavirüs #şehirdebuhafta #sağlıkbakanlığı #fahrettinkoca