Esentepe büyük oynuyor..


“ESENTEPE ANADOLU LİSESİ” ADIYAMAN MERKEZ ESENTEPE ANADOLU LİSESİ, BAŞARILI MEZUNLARININ HARİCİNDE OKUL İÇERİSİNDE ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE TANIDIĞI İMKÂNLARLA DA TÜRKİYE GENELİNDE YILDIZI PARLIYOR.

post

 Eğitim    2016-05-10  


  Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesi Okul yönetimi tarafından öğrenci, veli ve öğretmenlerin faydalanması amacıyla yeniden düzenlenen kafeterya, kantinden ziyade otantik bir mekâna dönüştürülmüş.

 Okul içerisinde yer alan birçok sosyal aktivite alanı, gün içerisinde öğrencilerin uğrak yeri haline gelmiş. Okulun bütün zeminleri mermerle kaplanırken, duvarlar taş işçiliğiyle şekillenerek okuldan çok özel bir eğitim kurumu havası yaratılmış.

 Durum böyle olunca da başarı kaçınılmaz olmuş. Her yıl Mezun olan öğrencilerin tamamı büyük üniversitelerin başta Tıp olmak üzere, Hukuk, mühendislik ve Diş hekimliği gibi önemli bölümlerine yerleşmiş. Öğretmen liselerinin Anadolu liselerine dönüşmesinin ardından Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesi ismini alan okul, üniversite tercihlerinde en düşük 468 puan ile büyük kentlerdeki Fen Liselerinden bile daha fazla tercih edilmesi, okulun başarısını ortaya koyuyor. Okul bünyesinde oluşturulan aktivite ve etkinlikler çok fazla talep görürken hazırlanan Avrupa birliği projeleri kapsamında çok sayıda öğrenci Avrupa ülkelerine düzenlene eğitim amaçlı gezilere katılarak farklı kültürleri tanıma ve dil geliştirme imkânı buluyor.

 Okul müdürü Mehmet Ali Pektaş, “Bizim amacımız öğrencilerimize her türlü imkanı sunarak onların başarısını arttırmak. Bunu da son yıllarda başarıyoruz. Böyle başarılı gençleri memleketimize ülkemize kazandırmak arzusundayız. Okul idaresi, öğretmen kadromuz, öğrenci ve velilerle olan güçlü diyalogumuz sayesinde başarı grafiğimiz her geçen gün artıyor. Her yıl ortalama 30 civarında öğrencimizi Tıp fakültelerine gönderiyoruz. Hukuk ve mühendislik fakültelerine gönderdiğimiz öğrencilerimiz ise aldıkları yüksek puanlarla yine Türkiye’nin önde gelen üniversitelerini rahatlıkla tercih edebiliyorlar. Bizler okul idaresi ve öğretmenleri olarak çocuklarımıza başarılı bir eğitim süreci yaşatmanın huzurunu ve gurunu yaşarken onlarda elde ettikleri başarıyla hem bizi hem de ailelerini ve kendilerin onure ediyorlar. Bizim için en büyük mutluluk budur” diye konuştu. HABER MERKEZİ

adıyaman,esentepe anadolu lisesi,şehirde bu hafta