Valilikten' Parkta Sopa ve Küreklerle Korku Nöbeti' haberiyle ilgili açıklama


Adıyaman Valiliği," Parkta Sopa ve Küreklerle Korku Nöbeti" başlıklı haberle ilgili açıklamada bulundu.

post

 Güncel    23.09.2020 14:53:59  


Adıyaman Valiliğinden  yapılan açıklama şöyle:

"23 Eylül 2020 tarihinde bazı internet siteleri ile sosyal medya, yerel ve yaygın basın yayın organları tarafından “ Parkta Sopa ve Küreklerle Korku Nöbeti” başlıklı haberde yer alan bahse konu park ve çevresi ile ilgili olarak Valiliğimizce yapılan incelemede;

2020 yılı içerisinde Uyuşturucu, Fuhuş veya Asayişe müessir herhangi bir adli olay meydana gelmediği, yıl içerisinde bahse konu mahalle yakın bir bölgede sadece (1) ihbarda bulunulduğu (şüpheli araç ihbarı), habere konu olan parkın da bulunduğu Mahallemizde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze bağlı narko timlerimizce toplamda 15 adet operasyon gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, İl genelinde 2020 yılı 8 aylık verileri incelendiğinde toplam 553 operasyon düzenlenmiştir. 2019 yılının aynı dönemine göre operasyon sayılarında %141 oranında artış sağlanmış, yine aynı döneme göre geçen yıla göre yakalanan şüpheli şahıs sayısı 348’den  858’e yükseltilerek % 146 artış sağlanmıştır. 573 şüpheli şahsa Uyuşturucu Madde Kullanımından, 133 şahsa ise Uyuşturucu Madde Ticaretinden adli işlem başlatılmıştır. Bu şüphelilerin 59 tanesi tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İlimiz genelinde özellikle asayiş ve uyuşturucuyla mücadelede ulaşmış olduğumuz bu noktada operasyonlarımız hız kesmeden devam edecektir. Halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz 7/24 esasına göre devam etmektedir "denildi.

NE OLMUŞTU:

Bu sabah İhlas Haber Ajansı(İHA) tarafından, Parkta sopa ve kürekle ‘korku’ nöbeti başlıklı haberde, "Adıyaman-Siteler Mahallesi 2048 Nolu sokak içerisinde bulunan parkı mesken tutan madde bağımlıları mahalle sakinlerini korkutuyor. Tedirgin olan mahalle sakinleri, parktaki madde bağımlısı, alkol tüketen ve uygunsuz davranışlar sergileyen kişilerden şikayetçi. Mahalle sakinleri, ihbar sonrası gelen polisi gören kişilerin parktan uzaklaştığını, polisin ayrılmasından sonra yine parka geldikleri için nöbet tuttuklarını vurguladı. Mahalle sakinleri ellerinde sopa ve küreklerle gecenin ilerleyen saatlerine kadar bekliyor." diye haber geçmişti. ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,adıyaman valiliği,açıklama,haber