'Adaleti ezerseniz terör örgütleri sevinir'


Kobani eylemleri ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP'li eski milletvekillerinin de olduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına muhalefetten sert tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gözaltılar için 'Bu sabah yapılan gözaltılar Saray'a düğün hediyesidir' ifadesini kullanırken, DEVA Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu 'Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki görüşlerle gözaltına alındığını düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı, adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir' diyerek tepki gösterdi. HDP, Gelecek ve Saadet Partisi'nden de benzer tepkiler geldi.

post

 Güncel    25.09.2020 17:09:28  


CHP: GÖZALTILAR SARAY'A DÜĞÜN HEDİYESİDİR

Twitter'dan gözaltılara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve bir çok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar. Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir!" ifadelerini kullandı.

DEVA PARTİSİ: ABESLE İŞTİGAL OLUR

Twitter'dan gözaltılara tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu "Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki görüşlerle gözaltına alındığını düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı, adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir" ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ: EN ÇOK PKK'NIN İŞİNE YARAR

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Demokratik Kürt siyasetinin kriminalize edilmesi en çok PKK'nın işine yarar, Kandil'in ekmeğine yağ sürer. Bu vesileyle Altan Tan ve Ayhan Bilgen kardeşlerime ve gözaltına tüm dostlara geçmiş olsun diyor en kısa zamanda aram görmeyi diliyorum" ifadelerini kullandı.

SAADET: İKTİDAR MUHALEFETİ MEZE YAPMAKTAN VAZGEÇMELİ

Saadet Partisi Sözcü Birol Aydın da Kobani operasyonlarına tepki gösterdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Aydın şunları kaydetti: "İnatla 'adalete olan güven' sarsılmaya devam ediyor. 6 yıl sonra ne değişti de, yargılanıp serbest kaldıkları kişinin başkalarından sabahın erken saatlerinde evlerinden dosyadan alıyorsunuz? İktidar, muhalefeti kendi iç meselelerine meze yapmaktan artık vazgeçmeli! KARAR

 

#adıyaman,hdp,gözaltı,kobani,tepkiler