ABD'de Floyd’u öldüren polis serbest


ABD'de George Floyd'u gözaltına alırken diziyle boğazına bastırarak hayatını kaybetmesine neden olan polis memuru Derek Chauvin, kefaletle serbest bırakıldı.

post

 Dünya    08.10.2020 11:26:28  


ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde, siyahi George Floyd adlı kişiyi gözaltına aldığı sırada boğazına diziyle bastıran ve Floyd'un yaşamını yitirmesine neden olan polis memuru Derek Chauvin'in (44) kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi.

İkinci dereceden cinayetle suçlanan Chauvin, Oak Park Heights'ta bulunan maksimum güvenlikli bir hapishanede kalıyordu. Chauvin’in kefaleti 1 milyon dolar olarak belirlendi ve şartlı kefaletle serbest bırakıldı. Eyalet mahkemesi kayıtlarına göre Chauvin için Allegheny Casualty tarafından garanti edilen tahvil yayınlandı.

GEORGE FLOYD OLAYI NEDİR?

25 Mayıs 2020 tarihinde akşam saatlerinde Minneapolis'te 20 Amerikan doları sahte banknot ihbarı için gelen polislerden biri olan Derek Chauvin, kelepçeli şekilde yere yüz-üstü yatırdığı Afro–Amerikalı şüpheli George Floyd'un boynuna 8 dakika 46 saniye boyunca diziyle bastırarak ölümüne sebep olmuştu.

Minnesota'da bulunan Minneapolis kentinin güney mahallesinde gerçekleşen olayı tanıklar cep telefonlarıyla kaydetmişlerdi. Floyd'un defalarca "Nefes alamıyorum" dediğini gösteren video kayıtları sosyal medya platformları ve ana akım medyada yayılmıştı. Olaya karışan dört polis memurunun işine ertesi gün son verilmişti. Floyd'un ölümüne sebebiyet veren polis memuru Derek Chauvin ise cinayete teşebbüsten tutuklanmıştı. Olay sonrası ABD'nin birçok bölgesinde siviller tarafından eylemler gerçekleştirilmişti.KARAR

#adıyaman,amerika,floyd,polis,cinayet,serbest