Musa Orhan'ın tutuklanması talebi reddedildi


18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunarak intihar etmesine neden olan Musa Orhan'ın tutuklanması talebi reddedildi.

post

 Güncel    16.10.2020 19:20:55  


Batman’da İpek Er’e cinsel saldırıda bulunan ve intihara sürükleyen eski uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebi reddedildi.

Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Musa Orhan’ın “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

SAVUNMA YAPMADI

Sanık Orhan'ın Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, İpek Er'in annesi Hakime Kılınç, babası Fuat Er, ağabeyi Kemal Er müşteki sıfatıyla katılırken, taraflarına avukatları da hazır bulundu. 

Sanık Musa Orhan duruşmada önceki beyanlarını yineleyerek ve susma hakkını kullanmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı. Duruşma avukatların savunmalarıyla devam etti. 

NE OLMUŞTU?

Siirt’te vazife yapan uzman çavuş Musa Orhan, 18 yaşındaki İpek Er’i bir evde alıkoyarak 20 gün boyunca cinsel saldırıda bulunarak intihara sürüklemişti.

16 Temmuz’da Batman’ın Beşiri ilçesinde intihara teşebbüs eden genç kadın, 18 Ağustos’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada kampanya başlatılmış, oluşan kamuoyu baskısıyla Orhan 19 Ağustos’ta çıkarıldığı Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanmıştı.

1 HAFTADA TAHLİYE EDİLDİ

Fakat Musa Orhan, bir hafta tutuklu kalmasının ardından, 25 Ağustos’ta Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile tahliye edilmişti.

Fail Orhan hakkında “nitelikli cinsel istismar” suçundan açılan davanın yanı sıra, Er’in ölümüne ilişkin “intihara sürükleme” suçundan da yargılanması istendi.

İpek Er’n ailesinin avukatı İlyas Tarım, o dönem “Biz daha önce Musa Orhan tutuklu iken kendisi hakkında Batman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştuk. İntihar soruşturmasını yürüten savcılık, Beşiri Jandarma Karakolu’ndan, Siirt Başsavcılığı’ndan ve Ağır Ceza Mahkemesi’nden bazı evrakları ve otopsi raporunu isteyerek dosya oluşturmaya başlamıştı. Siirt’te yargılandığı davadan tahliye edilmesi üzerine biz de intihar soruşturmasında, ‘intihara sürüklemek’ ve ‘Ölüme sebebiyet vermek’ suçlarından savcılıktan tutuklanmasına yönelik hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedik. Savcılık ile yaptığımız görüşmede, soruşturma dosyasının tamamlanması ile talebimizin karara bağlanacağı bize bildirildi" demişti.

İçişleri Bakanlığı, Orhan’ın, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihraç edildiğini duyurmuştu.KARAR

#adıyaman,batman,siirt,musa orhan,tecavüz,ölüm,mahkeme