Çalışan Gariban,Maaşı Alan Perihan!!!


Adıyaman kamuoyu ,AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş'ün yaptığı iddia edilen, yağma skandalıyla çalkalanıyor.

post

 Siyaset    19.10.2020 07:25:04  


İddialara göre, AK Parti Adıyaman kadın kolları başkanı Perihan Gümüş,bir kurumda çalışan AK Parti’ye üye bir kadının maaş kartına el koyarak,” Seni bu işe ben yerleştirdim,benim sayemde burada çalışıyorsun senin maaşını da bir süre ben alacağım “ diyerek  kadının maaşına el koyduğu,her ay çektiği maaştan kadına sadece harçlık olarak bir miktar veren Gümüş,maaşın tamamını cebe indirdiği iddia ediliyor.Çalıştığı günden itibaren maaşını alamayan,korkusundan ve partiye zarar gelmesinden çekinen mağdur kadın, maaş kartına ve el konulan cep telefonunu Perihan Gümüş'ten isteyince, Gümüş’ün “ Ben AK Parti kadın kolları başkanıyım seni de kocanı da işten çıkartırım “ diyerek tehdit ettiği mağdur kadının beyanları arasında yer alıyor.Tehditlere ve yağmaya maruz kalan mağdur kadının,Perihan  Gümüş hakkında adli mercilere başvurarak şikayetçi olduğu yine iddialar arasında.

 “MAAŞ KARTIMA EL KOYDU”

İddialara göre, Adıyaman da bir kurumda işe başlayan bir kadına, AK Parti kadın kolları başkanı Perihan Gümüş," Seni bu işe ben koydum,benim paraya ihtiyacım var senin maaşını bir süre ben çekeceğim " diyerek kadından maaş kartını aldığı,her ay bayanın maaşını çektiği iddia edilen Gümüş, mağdur bayana harçlık olarak bir miktar para verip kalan maaşın tamamını da kendisinin aldığı iddia ediliyor.İşe girdiği günden itibaren maaşını alamayan mağdur kadın,Perihan Gümüş'e kendisinin de mağdur olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek maaş kartını istemiş.Maaş kartının istenmesine tepki gösteren Gümüş, bu sefer mağdur kadını tehdit ettiği yine mağdurun ifadesinde yer alan iddialar.

“CEP TELEFONUMU ALIKOYDU ”

İddialar bu kadarla da sınırlı değil. İşe girdiğinden beri maaşını çekemeyen hatta maaşının ne kadar olduğunu bile bilmediğini ifade eden mağdur kadın,maaş kartını Perihan Gümüş'ten isteyince tehditlerle karşılaştığını iddia ediyor.Mağdur kadının ifadesinden:” Perihan Gümüş,maaş kartıma el koyduğu gibi rızam dışında cep telefonumu da  benden aldı.Kendisine telefonumu bana vermesini istedim o da bana sonra vereceğini söyledi.Telefonu bana vermek için çağırdığında yanına gittim.Bana telefonumun sim kartını çıkartıp verdi,telefonun da  benim olmadığını söyleyerek ne kadar ısrar ettimse de vermedi.Dedim hiç olmasa ver özel resimler bilgiler var onları sileyim ona da müsaade etmedi..” Maaş kartını ve cep telefonunu ısrarla isteyen mağdur kadın bu sefer Perihan Gümüş tarafından tehdit edildiğini iddia ediyor. Yine mağdur kadının beyanından.” Ben Perihan Gümüş’ten maaş kartımın ve cep telefonumun bana verilmesinde  ısrarcı oldum.O da bana dönüp, ‘Ben AK Parti kadın kolları başkanıyım,seni bu işe ben yerleştirdim, seni de eşini de işten çıkartırım..’ diyerek tehdit etti .” Edinilen bilgilere göre, Maaş kartını ve cep telefonunu AK Parti Kadın kolları başkanı Perihan Gümüş’ten alamayan mağdur bayan,Gümüş hakkında adli merciler nezdinde şikayetçi olmuş.

TEPKİLER

Skandalın duyulmasından sonra konuştuğumuz bazı AK Partililer Perihan Gümüş’ün yaptığı iddia edilen “yağmaya” büyük tepki gösterdiler.İşte ismini açıklamak istemeyen bazı AK Partililerin  tepkisi. ” Vallahi bu kadarı da olmaz.Koca bir partinin il kadın kolları başkanına yakışır mı bir masumun maaşına el koymak? Kaldı ki, bir ilin kadın kolları başkanısın,masrafların zaten parti tarafından veriliyor,altında partinin aracı var, özel şoförün var,Adıyaman belediyesinde  meclis üyeliği yapıyorsun, kocan hiçbir sınav ve mülakatta girmeden vasıfsız bir öğretmen iken Ak Parti kadın kolları başkanlığı nüfuzunu kullanarak Adıyaman il  milli eğitim müdür yardımcılığı görevine kadar getirdin,daha ne istiyorsun ? Hani bazı şeyler bizim de kulağımıza geliyordu ama bizler, sayın Reis'imiz, Cumhurbaşkanımızın hatırına bu kadar tahammül ettik, artık yeter .AK Partili yetkilileri  göreve davet ediyoruz,bu olayın üstüne gitsinler kesinlikle ört bas edilmesini istemiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Şimdi Adıyaman kamuoyu bu ve bunun gibi kaç mağdurun maaşına el konulduğunu ve AK Partinin bu skandalla ilgili açıklamasını merak ediyor.

GÜMÜŞ DAHA ÖNCE DE HABER OLMUŞTU

Geçen sene  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bir çok ilde açtığı Aile Destek Merkezleri (ADEM) ‘in Adıyaman’da açılacak merkeze,Ak Parti Kadın kolları başkanı ve Adıyaman Belediyesi meclis üyesi Perihan Gümüş ısrarla koordinatör olarak atanmak istemiş bu atamaya hem AK Parti çevrelerinde hem de Adıyaman kamuoyundan tepkiler yükselmişti.

Olay hem 11 Kasım 2019 tarihli gazetemizde " SEN NEYMİŞSİN BE PERİHAN " manşetiyle haber olmuş hem de ulusal medya da yer almıştı. O süreçte gazetemizi arayarak tepkilerini dile getiren Ak Partili Kadınlar," Bu partide sadece Perihan Gümüş'mü çalışıyor? Başkan olan o,meclis üyesi olan o, şimdi de koordinatör olmak istiyor bu kadarı da olmaz..Seçim zamanı kimi arkadaşlarımız yayan,kimi kendi arabasıyla mahalle mahalle,kapı kapı dolaşıp oy isterken Perihan hanım parti tarafından kendisine tahsis edilen makam aracı ve şoförüyle dolaşıyordu. Belediye meclis üyeliği için bizden birini değil kendisini yazdırdı. Bizim içimizden bu görevi layıkıyla yapacak başka bir bayan yok mu? Partimizde canla başla çalışan ve ekmeğe muhtaç olan yüzlerce bayan var,neden bunlardan biri koordinatör olarak atanmıyor da hem il kadın kolları başkanlığı hem de belediye meclis üyeliği yapan biri atanmaya çalışılıyor? Bunu anlamak mümkün değil " diyerek bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istemişlerdi.

Tepkiler üzerine Perihan Gümüş, koordinatör isteğinden geri adım atmak zorunda kalmıştı.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,ak parti,perihan gümüş,yağma,kadın kolları