Biz Yazdık Türkiye Konuştu


Geçen hafta sürmanşetten " Çalışan Gariban,Maaşı Alan Perihan" başlıklı haberimiz Türkiye gündem'ine oturdu.Haber,ulusal yayın yapan bir çok gazete,tv ve internet sitesinde yayınlandı.

post

 YEREL    27.10.2020 11:10:13  


İddialarla ilgili olarak AK Parti cephesinden bir açıklama gelmezken,Adıyaman'daki üç siyasi partiden tepkiler gecikmedi.

AK Parti Adıyaman kadın kolları başkanı Perihan Gümüş,Adıyaman Aile Destek Merkezinde çalışan ve aynı zamanda AK Parti kadın kolları yönetiminde olan bir kadının maaş kartına ve cep telefonuna el koyarak,maddi manevi zarara uğratmak iddiasıyla,müşteki kadın tarafından Adıyaman Cumhuriyet başsavcılığına şikayet edilmişti.Olayın medyaya düşmesinden sonra başta AK Partililer olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından tepkiler gecikmemişti.

İŞTE O TEPKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Adıyaman il başkanı Burak Binzet'in iddialarla ilgili açıklaması

"Biz hala bunun iddia olduğundan yola çıkıyoruz"

"Biz hala bunun iddia olduğundan yola çıkıyoruz çünkü kesinleşmemiş bir karar. Hukuk bunun için ne yapar? ispatı nedir? tabi ki bilmiyoruz. Çok eskiden bir laf vardı, rüşvetin belgesi mi olur? demişlerdi. Tabi bunlar çok belgelenecek şeyler değil. Ama ATM'ler var o kartın kimin elinde olduğu, o hesaptan saat kaçta kim tarafından para çekildiği, bunlar çok rahat bulunacak şeyler. Burada bu olayın oluşu da önemli değil. Bu olay şunu gösteriyor. Türkiye'de bir çürümüşlük var, ekonomik anlamda insanların sırtına binme var, bulunduğunuz pozisyonu kötüye kullanma var.AK Parti Kadınlar Kolu İl Başkanı için konuşuyorum. Siz de medya kuruluşusunuz. Siz de biliyorsunuz ki bu ilk iddia değil zaten. Ayyuka çıkmış iddialar. Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. AK Parti’nin  üst organlarını bu konuda nedir ne değildir açıklama yapmalarını bekliyoruz. Bu açıklama yapılalı 2. gün oldu hala kimsede bir ses seda yok. Sükut ikrardan mı gelir?, sükut etmek kabullenmek midir? yoksa bir beklenti midir? bilmiyorum tabi. Ama şu an görünen o ki sükut ikrardan gelir."

"Bu çürümüşlüğe bir an önce son verilmesi gerekmektedir"

Bunun dışında da yine bir iddia konusunun olduğunu aktaran Binzet,şöyle devam etti:

"Bir olay daha var, bizim kulağımıza gelen. Bu hanımefendinin eşi, Adıyaman Abuzer Hatice Yıldırım diye bir okul var. Bu okulda normal bir öğretmen kadrosundayken hangi liyakat şartlarına göre hangi ölçülere göre Adıyaman İl Milli  Eğitim Müdürlüğünde müdür yardımcılığı yapmaya başladı. Bunda hanımefendinin AK Parti Kadınlar Kolu İl Başkanı olmasının etkisi nedir?, bu arkadaşın bu konuda yeterliliği var mıdır? Tabi bunlar bizim dışımızda İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ilgilendiren, sayın valiyi ilgilendiren konulardır ama bu çürümüşlüğe bir an önce son verilmesi gerekmektedir."

SAADET PARTİSİ ADIYAMAN İL BAŞKANI HAŞİM ASNUK'UN AÇIKLAMASI

 Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, yaptığı basın açıklamasında,AK Parti'nin bu  nahoş iddialarla ilgili sessizliğini eleştirerek,"yoksa sükut ikrardan mı geliyor" sorusunu yöneltti.

Başkan Asnuk'un basın açıklamasından satır başları

"NEDEN SUSKUNSUNUZ?"

"Son günlerde Adıyaman'da  yerel bir gazetemizin gündeme getirmesiyle, hem Adıyaman hem de Türkiye gündemine düşen mahkemeye de intikal etmiş Adıyaman Ak Parti kadın kolları başkanı Perihan Gümüş ile ilgili iddiaları dikkatle takip ediyoruz.

Mahkemeye intikal edilen olayda müşteki kendisini Ak Parti kadın kolları medya başkanı olarak tanıtıyor ve çalıştığı kurumdan maaşını çektiği banka kartına Nisan ayından beri Perihan Gümüş'ün zorla el koyduğunu hatta telefonunu da zorla aldığını belirtiyor. İddialar oldukça vahim. FETÖ'nün daha önce yaptıklarını hatırlatan bir uygulama. Zihniyet olarak FETÖ'cülüğün devam ettiğinin göstergesi bu iddialar..

Biz muhalefet saikıyla hareket ediyorlar düşüncesi oluşmaması için başta olayın kendi mecrasında akmasını uygun bulduk ve bir müddet sessizce takip ettik.

 AK PARTİ CENAHINDAN AÇIKLAMA BEKLEDİK

Bu süreçte Perihan Gümüş'ün hem kadın kolları başkanlığı hem de belediye meclis üyeliğinden dolayı, hem AK Parti il başkanlığından hem de belediye başkanlığından bir açıklama bekledik. En azından "olayın takipçisi olacağız, parti disiplin kurulu olayın soruşturulması için görevlendirildi" gibi ya da söz konusu iddianamede geçen  telefonun il başkanı tarafından alındığı ile ilgili iddialara cevap gibi bir açıklama bekledik ama nafile. Bu ister istemez akla bu iddialar herkes tarafından önceden biliniyor muydu? bu sadece bir kişiye has bir durum mu yoksa kendi içlerinde böyle bir teamül mü oluşturulmuş yoksa "sükut ikrardan mı geliyor" sorularını akla getiriyor.Ve AK Partili yetkililere soruyoruz,neden suskunsunuz?

MAĞDURA BASKI MI YAPILIYOR

Sürecin şeffaf ilerlemesi adına bir şerh koymak için bu açıklamayı yapıyoruz. Siyasi baskılarla müştekiye geri adım attırılmak istendiği ile ilgili kulağımıza gelen duyumları, duyumdan öteye gitmemesini umuyoruz. Çünkü bütün güçleri elinde toplayan bir iktidarın nüfuzunu gariban vatandaşına karşı kullanmak kabul edilemez. Böyle bir durumda Adıyaman kamuoyu vicdanı ve Ülke vicdanının sorumluları ve sessiz kalanları boğacağına inancımız tamdır.

Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm halkımıza saygıyla bildiririz"

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KENAN DOĞAN:

Sizi susturan güç nedir?

"Birkaç gündür kamuoyunun gündeminde olan AKP kadın kolları başkanının işe yerleştirdiği bir taşeron işçisinin ve aynı zamanda aynı partinin kadın kolları Başkanlığında görev yapan başkan yardımcısının maaş kartına el koyduğu yolundaki iddiaları dikkatle takip ettim.konunun mahkemeye intikal etmesi sebebiyle derinliğine inmeden kanaat bildirmeden ilgili partinin yöneticilerinin bu konuya ilişkin beyanatlarını bekledim ancak gelinen noktada hiç kimseden yorum gelmeyince bu konuyla ilgili fikrimi belirtmek ihtiyacı duydum.

Akp’nin değerli yöneticileri bu ve buna benzer onlarca konu kamu oyunda konuşuluyordu ancak bu biraz daha farklı bir şekilde gündeme gelince konuya ilişkin tepki vermemenizi Bir türlü anlamlandıramadım.şimdi soruyorum 1-Siz bu konuyu duymadınız mı 2-duydunuz da ilgili bayanı koruyan kollayan daha üst düzey birisi var diye korkunuzdan konuşamadınız mı veya en kötüsü yapmışsa yapmış kime ne mi dediniz.

Benim tanıdığım il başkanı,merkez ilçe başkanı veya yönetim kurulundan bazı arkadaşların böyle bir olaya tahammül göstereceklerine inanmıyorum onları susturan güç nedir bilmiyorum.madem konu mahkemeye düştü ulusal medyalarda çıktı artık konuşmalılar böyle bir davranış yapanın yanına kalmamalı eğer yanına kalırsa bu örnek diğerlerinin de nasılsa yapana bir şey olmuyor bize de olmaz diyerek bu ahlaksızca davranışlara yönelmelerine sebep olur.

Eğer böyle bir durum yoksa çakın bir basın toplantısı yapın ve böyle bir şeyin olmadığını beyan edin.Bu tür konularda susmak kabullenmek anlamını taşır gerçi bundan aylar önce Belediye Başkanlığının bir ihalesine ilişkin bir siyasi parti il Başkanının iddialarına karşıda sesiz kalınmıştı ve hala kamuoyunu rahatlatan açıklamalar gelmemiştir.

Sonuç olarak Akp nin yöneticilerinden ilgili başkanı koruyan kollayan vekiller veya başka üst yöneticiler varsa bile onlara rağmen kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama bekliyoruz ve bu hepimizin en tabi hakkı susmaya devam ederseniz kamuoyundaki iddiaların doğru olduğunu sizlerde kabullenmiş olursunuz demediler demeyin.

Kamuoyunda açıkça dile getirilen Bu tür olaylar doğruysa ve sizlerde tepki koymuyorsanız veya koyamıyorsanız ya tuz koktu o sebeple konuşmuyorsunuz yada sizden güçlü olan ve bu şahısı koruyan biri var ve siz ondan koruyorsunuz bu sebepledir konuşamıyorsunuz."

NE OLMUŞTU?

Adıyaman AK PARTİ kadın kollarında görevli ve Adıyaman Aile Destekleme Merkezinde çalışan bir kadın,AK Parti Adıyaman kadın kolları  başkanı Perihan Gümüş'ün kendisine ait maaş kartına ve cep telefonuna rızası dışında el koyarak kendini maddi manevi zarara uğrattığı gerekçesiyle Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.Olay,önce gazetemizde haber olmuş daha sonra da ulusal medyada yer alarak Türkiye gündemine oturmuştu.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

#adıyaman,ak parti,perihan gümüş,saadet partisi,haşim asnuk,yağma,chp,iyi parti,şehirde bu hafta