Başkan Dağtekin’den 'Mevlid-i Nebi Haftası' Mesajı


AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

post

 Güncel    27.10.2020 11:27:24  


          Bu özel günlerde hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Başkan Dağtekin  “Bizi bir Mevlid-i Nebi'ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum. İki Cihan Serveri’nin, Allah’ın kutlu bir müjdecisi olarak geldiği yeryüzünde, insanlığın kurtuluşu ve sonsuz selameti için mücadele eden Sevgili Peygamberimiz, Fahri Kainat Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünya âlemini şereflendirdiği müstesna bir günü idrak ediyoruz. Mevlid-i Nebi Haftası, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Peygamber Efendimizin doğumunu anlamaktan asıl gaye, evrensel olan nübüvvetini, Kur'an'a dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamaktır” dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN DURUŞUNDA İZZETİ GÖRÜYORUZ"

                Son günlerde Batı’da yükselen İslam karşıtlığına da değinen Dağtekin “Bazı batı ülkeleri uzun zamandır İslamafobi üzerinden Müslümanlara yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Bu faşizan zihniyet, saldırılarını bir adım daha öteye taşıyarak; yüce kitabımıza, peygamberimize ve tüm kutsallarımıza yönelik topyekûn saldırılarda bulunmasına karşın  Türkiye bugün tek başına Batının bu kerih zihniyetiyle  mücadele ediyor. Son olarak Peygamber Efendimize yönelik hakaret içeren karikatürlerin bazı binaların cephelerine yansıtılarak İslam’a dizayn vermek gibi saygısızlığa soyunan Fransa’ya,  Türkiye olarak Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bu hadsizliğe, bu edepsizliğe yüksek perdeden itiraz ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; ciddi bir inanç buhranı içinde olan Batı toplumları, İslam’ı ve Müslümanları hedef alarak buradan çıkış yolu aramak gibi yanlışa düşmüşlerdir. Elbette bu yüce dinin sahibi Allah'tır, ama izzetlerini korumak tüm Müslümanların görevidir. Allah’a hamd olsun; Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın tavrına ve duruşuna  baktığımız zaman bu izzeti görüyoruz” diye konuştu.

"O RESUL İNSANLARIN EN HAYIRLISIDIR"

                  Sözlerinin devamında “ insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz hazreti Muhammed (S.A.V) olmuştur”  diyen Dağtekin “ O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emîn'di; Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir dönem başlamıştı. Bu vesileyle, bütün İslam âleminin ve Adıyamanlı vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı tebrik ediyor, bu mübarek günlerin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyor,  İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini ve tüm insanlığın karşı karşıya kaldığı salgın musibetinden bir an evvel kurtarmasını niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

#adıyaman,ak parti,mehmet dağtekin,mevlid,mesaj