GURBETTEKİ ADIYAMANLILAR PİKNİKTE BULUŞTU


İstanbul Anadolu yakasında yaşayan Adıyamanlılar piknik şöleninde bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler.

post

 10    2016-05-25  


Anadolu Yakası Adıyamanlılar derneği (AYAD)’ ın organize ettiği piknik şöleninde bir araya gelen Adıyamanlılar bir yandan tanışıp, kaynaşma fırsatı bulurken, bir yandan da eğlenip stres attılar.

İstanbul Anadolu yakasında Adıyamanlılar arasında ilk defa gerçekleştirilen piknik şöleni kötü hava şartlarına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Cumhuriyet köy piknik alanında gerçekleştirilen piknik şöleninde sahneye çıkan sanatçılar Mahmut Görez ve Mustafa Başak’ın  söylediği türkülerle eğlenen ve halay çeken Adıyamanlılar güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

AYAD KISA SÜREDE ÇOK İŞ YAPTI

Piknik organizasyonunu gerçekleştiren Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği’nin başkanı Sabri Baltacı; AYAD’ın yeni  kurulan bir dernek olmasına rağmen kısa sürede bir çok etkinliğe imza attığını, hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini taçlandırmak için yağmur çamur demeden piknikte buluştuklarını, bunun da AYAD üyelerinin ne kadar  samimi ve bilinçli olduklarının bir göstermektedir. Bundan sonra Adıyamanlı hemşerilerimizin birlik ve beraberliği için daha güzel etkinliklere imza atacaklarını söyledi. Başkan Baltacı Ayrıca piknik şöleninde emeği geçen bütün üyelerine şükranlarını iletti.

AYAD TOPLUM YARARINA İŞ YAPAR

AYAD Başkan yardımcısı Murat Öcal; Bu tür etkinliklerin hemşerilerimizin tanışıp kaynaşması, birlik ve beraberliği için çok önemli olduğunu, büyükşehirin vermiş olduğu yoğun iş stresini atıp eğlenme fırsatı bulduklarını söyleyerek, özellikle bu organizasyonda büyük emeği geçen Başak ailesi nezdinde Mehmet Başak Bey’e ve tüm üyelere çok teşekkür ettiğini söyledi.

Murat öcal ayrıca AYAD’ın hiçbir şahsi menfaat ve amaç taşımayan yüreği Adıyaman sevdası ile dolu samimi insanlardan oluştuğunu sadece ve sadece toplum yararına iş yaptıklarını bununda  başarıyı getirdiğini söyledi. Ve bu sevdayı yüreğinde taşıyan herkesi bu çatı altında birlik olmaya davet ettiğini de söyledi.

AYAD’IN AMACI KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIP, SONRAKİ NESİLLERE AKTARMAKTIR

AYAD yönetim kurulu üyesi Mehmet Başak yaptığı açıklamada Anadolu yakasında yaşayan Adıymanlılar olarak bu tür organizasyonlara hasret olduklarını, ilk defa AYAD sayesinde Adıyamanlı hemşerilerinin bir piknik şöleninde bir araya geldiklerini ve bununda dernekleşmenin önemini ortaya koyduğunu belirterek, kötü hava şartlarına rağmen  katılım şağlayan değerli hemşerilerime ve organizasyonda emeği olan tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.

Mehmet Başak ayrıca AYAD yeni kurulmuş olmasına rağmen hemşerilerimizin birlik ve ve berabirliği için çeşitli etkinlikler düzenledikleri özellikle bayanlar komisyonunun bu konularda daha aktif rol aldıklarını belirterek, AYAD olarak amaçlarının kendi kültürlerine sahip çıkarak bu kültürü genç kuşaklarla sonraki nesillerde yaşatmak istediklerini söyledi.

AYAD DERNEKÇİLİKTEKİ KALİTESİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

AYAD yönetim kurulu üyesi ve gençlik komisyonu başkanı Çelebi ULUTAŞ yaptığı açıklamada piknik organizasyonumuz hava muhalefetine rahmen coşku ve mutluluk içinde geçmiş buda birlik ve beraberliğimize olan inancımızın her şartta devam edeceğini göstermiştir.Bu etkinlik piknikten ziyade bir kardeşlik ve birlik beraberlik şöleni havasında geçmiş buda AYAD 'a olan güven ve bağlılığın bir göstergesi olmuştur. Özellikle gençlerin dayanışması ve çocukların mutluluğu bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sağlam temel üzerine kurulan AYAD bu organizasyonda güçlenerek ve sesini daha gür duyurarak dernekçilikteki kalitesini ortaya koymuştur.Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz için hazırladığımız projelerimiz ile AYAD eğitime ne kadar önem verdiğini ortaya koyacaktır.HABER MERKEZİ

 

ayad,adıyamanlılar,şehirde bu hafta