EKONOMİK KRİZ ÇERÇİLERİ DE VURDU


AT ARABASIYLA KÖYLERDE ÇERÇİLİK YAPAN MUSTAFA ULUÇAY, SATIŞ YAPAMAMAKTAN VE ALACAKLARINI TAHSİL EDEMEMEKTEN ŞİKÂYETÇİ

post

 Ekonomi    2016-05-25  


 Adıyaman’da yıllardır süregelen ve büyük market ve bakkal tarzı işletmelere inat ayakta duran çerçilik mesleğini devam ettiren Mustafa Uluçay, Kâhta’nın köylerinde at arabasıyla gezerek satış yapmaya çalışıyor.

  Köylere giderek at arabasında bulunan erzak, çocuk eğlencelikleri ve meyveler ile giyim eşyalarını para veya arpa, buğday veya mercimek karşılığında satmaya çalışan Mustafa amca, oldukça dertli. Yaklaşık 20 yıl’a yakın süredir sürdürdüğü mesleğin artık eskisi gibi getirisi olmadığını, köylü vatandaşların alım gücünün çok düştüğünü söyledi.

 Çerçi Mustafa Uluçay, sözlerine şöyle devam etti; “15–20 yıldır köylerde çerçilik yapıyorum. Meyve götürüyorum, sebze götürüyorum, yiyecek ve giysi götürüyorum. Sattığım şeyler karşılığında para alıyorum, buğday, yumurta veya tavuk bile alıyorum. Ama satışlar çok iyi değil. Yani kulak asma. Bişey elimize geçmiyor yani. Artık alışveriş olmuyor. Yani eskisi gibi değil. Kimse bir şey alamıyor. Mallarımı satamayınca mecburen çürüyor. Bende çürüyen mallarımı atmak zorunda kalıyorum. Sonuçta büyük zarar var. Eskiden satışlarımız çok iyiydi. Ama herhalde köylülerimizde de para yok yoksa alırlardı. Borca da veriyoruz. Köylülerimizden 6 bin liraya yakın alacağımız var ama alamıyoruz. Çünkü para yok. Her gün Kâhta’ya yakın köylere gider gelirim. İnşallah iyi olur” dedi. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta