'Derhal İstifa Et'


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere,AK Parti Adıyaman kadın kolları başkanı Perihan Gümüş'ün bir çalışanın maaş kartına el koyma iddialarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.Tutdere,"Maaş kartına zorla el koymak, onun parasını almak suçtur. Ahlaken bakıldığı zaman hırsızlıktır bu,derhal istifa etmelidir" dedi.

post

 Siyaset    04.11.2020 12:48:38  


 CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere,bir süredir hem Adıyaman'ın hem de ülke gündeminde olan AK Parti kadın kolları başkanı Perihan Gümüş'ün,bir çalışanın maaş kartına ve cep telefonuna el koyma iddialarıyla açıklamalarda bulundu.

Tutdere'nin açıklamalarından satır başları

Bir Adıyamanlı olarak,benim kentimin basında bu tür hadiselerle anılması beni üzmüştür. Siyasi kimliğini bir kenara bırakıyorum. Bir kadının, bir annenin, benim şehrimdeki bir insanın, bir siyasetçinin böyle olumsuz bir hadiseyle anılması gerçekten üzücü bir durumdur.

Gelelim olaya. Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan bir şikâyet var ve orada ciddi iddialar var. AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanının bir kadının maaş kartına el koyduğu ve oradan aldığı parayı kendisinin kullandığı şekilde bir iddia var. Bu artık yargıya intikal etmiştir. Yargı hukuk çerçevesinde bunun yargılamasını yapacaktır ve bu iddianın somut şekli ortaya çıkacaktır.

YAPILAN HEM SUÇTUR HEM HIRSIZLIKTIR

 Ancak bu olayın birde ahlaki boyutu var. Bu olayın bir de siyasi boyutu var. Bir Kadın Kolu Başkanı’nın bir kere böyle bir işin içinde olması ve böyle bir iddiaya muhatap olması kesinlikle doğru değildir, kabul edilemez. Bu işe hukuken baktığınız zaman maaş kartına zorla el koymak, onun parasını almak suçtur. Ahlaken bakıldığı zaman hırsızlıktır bu. Başkasının parasını, emeğini siz alıyorsunuz. Eğer gerçekse, eğer yapılmışsa. Şu anda bu konuda kimseyi peşin yargılamak da istemem. Ancak ahlaken de siyaseten de hukuken de doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Adıyaman’ın bu konuyu bir an evvel gündeminden çıkarması için de bu hanımefendinin derhal görevinden istifa etmesi gerekiyor. Bulunduğu bütün görevlerden istifa etmesi lazım. Yargılama sonunda aklandığında tekrar o zaman durumu yeniden değerlendirilir. Ancak şu anda bu konuda bütün Adıyamanlıların vicdanı kanamıştır, rahatsızdır. Bir Kadın Kolları Başkanının bir emekçinin maaşına, bir çalışanın alın terine göz dikmiş olması onun kartını cebinde taşıması kabul edilebilir bir durum değildir. Burada tabii ki Ak Parti Türkiye’nin şu anda iktidar partisidir. Ciddi bir partidir, ülkemiz için önemli bir partidir. Onların kendi içerisindeki parti iç hukuku da umarım gereğini yapar.

DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

Bu iddiaları Adıyaman milletvekili olarak hayretle karşıladım. Adıyamanlı bir kişinin, partisi ne olursa olsun böyle bir şeyle anılması üzücü bir durum.  Ancak buradan kadın kolları başkanlığını yapan ve Adıyamanlı hemşerimize bu zulmü yapan, hukuk adına, siyaset adına, ahlak adına hiçbirimizin kabul edemeyeceği bu davranışın içinde bulunan bu kişinin iddia bile olsa bu davranışı derhal görevini bıraktırmasını gerektirir. Bütün Adıyaman halkının vicdanı bu konuda kanamıştır. Adıyaman halkı yoksulun maaşına göz diken bir siyaseti en yakın seçimde cezalandıracaktır. O şahsı da buradan bütün Adıyaman halkı adına istifaya davet ediyorum. Bu iddiayı adli mercilere taşıyan, bu haksızlık karşısında onurlu bir duruş sergileyen o kadın kardeşimizi de cesaretinden dolayı canı gönülden kutluyorum. Hukuk ve adalet o kadın kardeşimizin yanında olacak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak o kardeşimizin hakkının, hukukunun korunması noktasında bizlerin de her türlü desteği sunacağımızı buradan ifade etmek istiyorum ” dedi.

 NE OLMUŞTU?

AK Parti kadın kolları başkanı Perihan Gümüş,Adıyaman Kadın Destekleme merkezinde çalışan D.A isimli kadının maaş kartına ve cep telefonuna el koyduğu iddiasıyla D.A tarafından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.Olay, yerel ve ulusal medyada gündem olunca,yine iddialara göre, şikayetçi D.A'ya baskı yapılarak şikayetinden vazgeçirilmişti.Olayla ilgi AK Parti kanadından hala bir açıklamanın yapılmaması muhalefet partileri ve kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,ak parti,perihan gümüş,chp,abdurrahman tutdere,yağma,maaş,kart,el koyma,tepki