İbre Biden’den Yana


ABD seçimlerinde Biden seçimi çok az farkla önde götürüyor. Trump'ın hanesine yazılan Michigan'da Biden'ın öne geçmesi kazanma ihtimalini güçlendirdi. Kritik eyaletlerde yarış başa baş sürüyor.

post

 Dünya    04.11.2020 19:52:33  


ABD halkı, yeni başkanlarını belirlemek için sandığa gitti. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, 1992'de George HW Bush'tan sonra görevdeyken seçim kaybeden ilk başkan olmamak için mücadele ederken, Demokratların adayı ve eski başkan yardımcısı Joe Biden seçimin sonunda yeniden Beyaz Saray'a dönmeyi hedefliyor. Açılan sandıklara göre Trump 213 delege ile 23 eyaleti, Biden ise 238 delege ile 21 eyaleti garantiledi. Biden daha az oy alsa da başkanı belirleyecek Seçiciler Kurulu'na daha fazla üye gönderiyor. Michigan'da Biden'ın öne geçmesiyle seçimi kazanma ihtimali daha da güçlendi.

Biden kritik öneme sahip Michigan eyaletinde oy sayısını 0,3 oranında artırarak öne geçti. Nevada ve Wisconsin'de de önde olan Biden, eğer bu üç eyalette oyların çoğunluğunu kazanırsa kesin olmayan sonuçlara göre 270 delegeye ulaşarak seçimi kazanmış olacak.

TRUMP: ÜSTÜNLÜĞÜM 'SİHİRLİ' BİR ŞEKİLDE KAYBOLDU

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, dün akşam birçok önemli eyalette öndeyken, "sürpriz oy yığınlarıyla" bu üstünlüğünün "sihirli bir şekilde kaybolduğunu" yazdı.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Trump, "Dün akşam birçok anahtar eyalette öndeydim, çoğunda bu üstünlük çok belirgindi. Bu eyaletlerin çoğu Demokratların kontrolündeydi. Sonra teker teker sürpriz oy yığınlarının sayılmasıyla bu üstünlük sihirli bir şekilde kayboldu. ÇOK İLGİNÇ. Bu arada anketçiler tarihi şekilde yanıldı. Nasıl olur da posta yoluyla oy pusulalarını her saydıklarında yüzdeler bu kadar yıkıcı oluyor?" ifadelerini kullandı.

Trump, sabah saatlerinde yatımı açıklamalarda da Demokratların hile yaptığı iddia etmiş ve seçimleri kazandığını ileri sürmüştü.

Trump, bugün sayılan oylarla Michigan ve Wisconsin gibi eyaletlerde şimdilik üstünlüğünü kaybetti.

BIDEN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Trump'ın açıklamasının hemen ardından bir açıklama da Joe Biden'dan geldi.

Biden, "Her oy sayılıncaya kadar dinlenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Biden'ın kampanya menajeri ise Biden'ın seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu ve bugün zaferini ilan edebileceğini söyledi.KAYNAK:KARAR

 

#adıyaman,amerika,seçim,trump,biden