BİR KAZANIN OLMASI MI GEREKİYOR?


Yetkililere soruyoruz; İnsanların rahat ve güvenle karşıya geçmesini sağlayan bir sinyalizasyonun yapılması için,bir kazanın olması mı gerekiyor?Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Adıyaman Üniversitesi Kadın ve Doğum hastanesindeki muayene çilesi bir yana,Üst geçidin fiziksel olarak kullanımının mümkün olmadığını gören insanlar karşıdan karşıya geçmeye çalışırken canlarını hiçe sayıyorlar.

post

 YEREL    2016-05-31  


Yaptığımız haberler üzerine  yetkililerden, Karayolları 87.şube şefliği ve 8.Bölge müdürlüğüne yazılan yazılarda "Atatürk bulvarı üzerinde bulunan yaya geçitlerine üst geçitlere özellikle Kadın doğum hastanesinin ön tarafındaki üst geçide engelli  ve yaşlı vatandaşlarımızın kullanımına uygun fiziksel düzenlemelerin yapılması ..." için yazılar yazılmasına rağmen hiç bir gelişme sağlanmadı.

Defalarca haber yapmamıza rağmen bir türlü bir çözüm bulunamayan  geçitle ilgili Karayolları 87.şube şefliğinin kapısı çaldık.Bize verdikleri cevap "evet orada bir sıkıntılı sorun var ve insanlar mağdur oluyor,bunun farkındayız ancak elimizden bişey gelmiyor.Konu tamamen 8.bölge müdürlüğü yetkisindedir.." dediler.

Yerinde yaptığımız araştırma da yapılan üst geçidin kimsenin pek kullanmadığını gördük.Çünkü özellikle hastaneye gelen  hamile ve çocuklu bayanların üstgeçidi kullanmalarının fizikken mümkün olmadığına şahit olduk. Görüştüğümüz  vatandaşlar sıkıntılarını dile getirerek. "Buraya gelen insanlar ya hamile veya çocuklu, bunlar üst geçidi nasıl kullanacaklar ?yetkililer niye bir çözüm bulmuyor? Halbuki yeni adliye önüne yaptıkları gibi kontrollü bir sinyalizasyonla yayaların rahat geçeceği bir yol açılabilir.."dediler.HABER MERKEZİ

adıyaman,hastane,şehirde bu hafta,karayolları