Keskin Virajlı Yollar Üzücü Kazalar!


Adıyaman-Çelikhan yolu ile Adıyaman Gölbaşı Karayolu Börgenek virajı kazalara davetiye çıkarıyor.Ölümlü yaralamalı kazaların eksik olmadığı her iki yolda sürücüler ve vatandaşlar tepki göstererek iki yolunda bir an önce yapılmasını istiyorlar.

post

 YEREL    10.11.2020 10:25:19  


Adıyaman-Gölbaşı karayolu Börgenek virajı keskin olmasından,Adıyaman-Çelikhan karayolu da keskin viraj ve dar olmasından dolayı kazalara adeta davetiye çıkarılıyor.

ADIYAMAN-ÇELİKHAN YOLU

Adıyaman-Çelikhan yolu dar ve keskin virajlardan dolayı kazaların çoğu araçların kafa kafaya çarpışmasıyla sonuçlanıyor.Yolun dar ve görüş mesafesinin düştüğü bu virajlarda ölümlü,yaralamalı kazalar eksik olmuyor.Kazaların eksik olmadığı yolda geçtiğimiz günlerde yine 2 araç kafa kafaya çarpışmış 8 kişi yaralanmıştı. Gazetemize tepkilerini dile getiren sürücüler ve vatandaşlar,bu yolun yapılması içi daha kaç kazanın olmasını bekliyorlar diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İşte tepkiler:

" Bu yol yıllardan beri her seçim döneminde siyasilerimizin mutlaka vaatleri arasında yer alır.Ne yazık ki seçimlerden sonra unutulur.Yolu kullananlar bilir,yol hem dar hem de keskin virajların çok olduğu bir yol. Hele kışın sisli havalarda daha çok tehlikeli,görüş mesafesi bazen 3-5 metreye kadar düşüyor.Bu da kazalara davetiye çıkarıyor ve kazaların çoğunda araçlar kafa kafaya çarpışıyor.Yazıktır günahtır.Çelikhan- Malatya yolu yapıldı ama Adıyaman Çelikhan arası hala yapılmadı.Neden? Yetkililerimize sesleniyoruz,Allah rızası için bu yola bir el atın ve yapın insanların hayatı bu kadar ucuz değildir" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ADIYAMAN-GÖLBAŞI KARAYOLU BÖRGENEK VİRAJI

Kazaların eksik olmadığı diğer bir yol da Adıyaman-Gölbaşı Karayolu Börgenek mevki.Keskin virajdan dolayı çoğu zaman araçlar kontrolden çıkarak ölümlü,yaralamalı kazalara neden oluyor. Aynı bölgede sürekli  kazalar meydana gelmiş bir çok araç virajı alamayarak, virajda bulunan akaryakıt istasyonuna dalmıştı.  Virajda sık sık kazaların meydana gelmesiyle bölge halkı yetkililerden virajın düzeltilmesini istiyor. Akaryakıt istasyonu çalışanları, virajda sürekli kazaların meydana gelmesinden dolayı tedirgin olduklarını dile getirerek," Sayın siyasilerimize ve karayolları yetkililerine çağrıda bulunuyoruz. Lütfen bu virajı düzeltin her an bir araç istasyona dalacak diye tedirgin oluyoruz.Viraj çok keskin, özellikle Adıyaman yönünden gelen araçlar yokuş aşağı seyrettikleri için virajda kontrolü kaybediyorlar,bu da üzücü kazalara neden oluyor.Her hafta mutlaka ölümlü,yaralamalı kazalar meydana geliyor.Lütfen artık bu sorunu çözün " dediler.

KARAYOLLARI NE DİYOR?

Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Karayolu daha önce de  gazetemizde haber olmuş, karayolları 8.Bölge müdürlüğü haberle ilgili gazetemize açıklamada bulunmuştu.Açıklamada, 98 Km'lik yolun 20.07.2017 tarihinde 136 milyon 345 bin 223 TL'ye ihale edildiğini,yer tesliminin 03.10.2017 de teslim edildiğini ve iş yapım süresinin 3 yıl 2 ay olduğu belirtilmişti.Ancak aradan 3 buçuk yıl geçmesine rağmen 98 km'lik yolun sadece Kahta çıkışı ile küçük sanayi kavşağı arasında bin 700 metre ve geçtiğimiz aylarda fuar alanından Kömür beldesi kavşağına kadar yaklaşık 3 km'lik yol yapıldı.3 buçuk yılda 98 Km'lik yolda toplam 5 km yol yapılırken geriye kalan 93 Km'lik yolun ne zaman yapılacağı henüz belli değil.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,adıyaman çelikhan yolu,adıyaman gölbaşı yolu,karayolu,kaza,ölü,yaralama