KANSER HASTALARININ “DOKTOR” ŞİKÂYETİ


HASTA VE HASTA YAKINLARI; KARDİYOLOJİ AMELİYATI YAPILDIĞI ZAMAN KAMERALARA POZ VEREN YETKİLİLER, ONKOLOJİ HASTALARINI NEDEN UMURSAMIYOR”.

post

 Sağlık    2016-06-15  


Adıyaman’da mart ayından beri onkoloji hastaları doktor olmadığı için sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Kanser hastalarının tedavi programı ve ilaç kullanımlarıyla ise dâhiliye uzmanları ilgileniyor. Hastalar, kanser tedavisi sürecinin ne kadar önemli olduğunun farkında değiller herhalde, bizimle ilgilenecek bir onkoloji uzmanı neden yok anlamıyoruz. Bu işin sorumluları sadece kardiyoloji ameliyatları yaptıkları zaman kameraların karşısına geçip poz vermeyi biliyorlar ama kanser hastalarının sağlığını düşünen yok” diyerek tepki gösterdiler.  Adıyaman’da kanser hastaları gördükleri tedavi programının sağlıklı yürümemesi nedeniyle tedirgin. Hasta ve hasta yakınları il’deki tek onkoloji uzmanının da tayin isteyerek gittiğini ve uzun zamandır tedavilerine başka doktorların batığını belirttiler. Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Neden gelen doktorlar 2–3 ay sonra geri tayin isteyip gidiyorlar. Demek ki burada eksik bir şeyler var.

Adıyaman 400 yataklı devlet hastanesi yetişkin onkoloji bölümünde kemoterapi gören kanser hastaları, tedavi programlarıyla onkoloji uzmanı yerine dahiliye uzmanlarının ilgilenmesini kabul edemiyorlar. hastalık kadar tedavi sürecinin de çok önemli olduğunu, enfeksiyon başta olmak üzere ilaç kullanımı ve beslenme faktörleri göz önüne alındığında titiz bir süreçten geçildiğine dikkat çeken hasta ve hasta yakınları, “Bizler kanserle mücadele ederken her söyleneni yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü bu bizim sağlığımız. Ama Yetkililer Adıyaman’a aylardır bir onkoloji uzmanı getiremediler. Gelen de zaten bir süre sonra geri gidiyor. Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Hani sağlık alanında çevre illerden çok ileri durumdaydık? Bunları ispatlasınlar o zaman. Sadece kardiyoloji ameliyatları için kameralar karşısına geçip poz veriyorlar. Ama kanser hastalarını düşünen yok! Doktorumuz yok, tedavimizi başka doktorlar yönlendiriyor, ilaç sürecimizde aksama olacak diye korkuyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler. HABER MERKEZİ

adıyaman,kamu hastaneler birliği,şehirde bu hafta