SONUNDA “PİS” KOKULAR ÇIKMAYA BAŞLADI!


ADIYAMAN’DA TEK ÇÖP DEPOLAMA ALANI OLAN VE YILLARDIR KENTİN BÜTÜN ÇÖP YÜKÜNÜ ÇEKEN ZİYARET PAYAMLI MEVKİSİNDEKİ ALAN, ARTIK İHTİYAÇLARA CEVAP VEREMEZ DURUMA GELDİ.

post

 Sağlık    2016-06-15  


Adıyaman belediyesi vahşi Çöp depolama ve bertaraf alanı yakınına 400 yataklı sağlık kompleksinin de eklenmesi vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Vatandaşlar, “çöp alanı ile hastane arasındaki mesafe çok kısa. Madem hastane burada kalıcı olacak o zaman bu çöplüğü kaldırmak için ne bekleniyor” sorularını sormaya başladılar. Adıyaman’da hızlı ilerleyen kentleşme ve nüfus artışı ile birlikte sorunlar da artmaya başladı. Bunların başında da kamusal hizmetlerin aksaması veya eksik kalması geliyor. Adıyaman belediyesi tarafından yıllardır kullanılan tek katı atık depolama ve bertaraf alanı artık ihtiyaçlara cevap vermiyor.  Bu alan yanına bir de kentin en büyük sağlık kompleksi inşa edilince vatandaşlar tedirgin olmaya başladı. “Çöp alanı ile sağlık alanı aynı yerde olur mu”? Soruları kamuoyunda çoktandır konuşulmaya başlandı.

Adıyaman belediyesi tarafından yapımına başlanan ancak köy sakinleri tarafından mahkeme kararıyla iptal edilen katı atık depolama ve bertaraf tesisinin yerine neden yeni bir proje yapılmıyor diyen vatandaşlar, “ziyaret payamlı mevkisindeki çöp depolama alanı yıllardır Adıyaman’ın yükünü çekiyor. Ama artık şehir de nüfus ta büyüdü. Üstelik artık her yer kent merkezi sayılır. Zaten oraya hastane de yapıldı. Aradaki mesafe sadece 1,5 kilometre. Önceleri oralar hep boştu, ıssızdı. Ama artık orada kocaman bir hastane var ve İnsan sağlığını doğrudan etkiliyor. Özellikle sıcak günlerde çöp’ün yakıldığı saatlerde çok ağır ve dayanılmaz bir konu var. Rüzgârla birlikte bu koku bütün bölgeye yayılıyor. Adıyaman belediyesinin biran önce bu çöp sorununu ortadan kaldırması gerekiyor” diye konuştular. HABER MERKEZİ

 

adıyaman,şehirde bu hafta