KARNELERİNİ ALAN MİNİKLER İÇİN TATİL BAŞLADI


2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Abdullah Erin, çocuklara karnesini dağıtarak, geleceğin Türkiye’sini çocukların oluşturacağını söyledi.

post

 Güncel    2016-06-17  


Adıyaman merkeze Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
 
Karne dağıtım törenine katılmak üzere Cumhuriyet İlkokuluna giden Vali Abdullah Erin öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.
 
Adıyaman’da yaklaşık 900 okulda 155 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.
 
Sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet edip karnelerini dağıtan Vali Abdullah Erin, Çocuklara bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak, öğrencilerin çok çalışarak yaz tatilini hak ettiklerini dile getirdi.
 
Karne dağıtımı töreni sonrası açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin, “Türkiye’nin geleceğini inşa edecek çocuklarımıza karnelerini dağıtıyoruz. Bu çocukların geleceği için hepimizin çok çaba sarf etmesi gerekiyor. Çocuklarımızın geleceği aynı zamanda ülkemizin geleceğidir. Onun için bu pırıl pırıl çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamalıyız. Çocuklarımız zor bir döneme giriyorlar. Çünkü, küreselleşen ve globalleşen dünyada kendi akranlarıyla yarışıyorlar. Bunun farkında ve bilincinde yetiştirmemiz gerekiyor çocuklarımızı. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve bayrağına inanan, toplumun temel değerlerini bünyesinde taşıyan inançlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü bizim inançsız bir nesille bir yere varma şansımız yoktur”dedi.
 
Bir eğitim ve öğretim döneminin daha sonuna geldiklerini vurgulayan Vali Abdullah Erin, “Adıyaman olarak başarılı bir eğitim ve öğretim dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Adıyaman eğitim alanında 2002 öncesiyle kıyaslanamayacak derecede önemli bir mesafe kat etmiştir. Dün açıklanan TEOG Sınav sonuçlarına göre Adıyaman ilimiz Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı göstermiştir. Bu başarı birlikteliğin ve dayanışmanın ürünüdür. Her şeyin başı eğitimdir. Geleceğimiz olan ve bu ülkenin geleceğini inşa edecek olan gençlerimizin ve çocuklarımızın çok iyi yetiştirilmeleri önem arz ediyor. Bugün ülkemizin değişik bölgelerinde kendi asker ve polisine taş atan, çukur kazan 15-25 yaş arası gençlerimiz ve çocuklarımızla karşı karşıya kalmış durumdayız. Geçen birkaç ay içerisinde ülkemizin Güneydoğu Bölgesinin belirli yerlerinde yaşadığımız iç acıtıcı ve nefret edici olayları hep birlikte izledik. Aslında o çukurların arkasında kandırılmış, zihinleri bulandırılmış bir sürü genç vardır. Bu çocuklara mutlaka dokunup kazanmamız lazım. Bu ülke bölücü, yıkıcı, ayrılıkçı ve her türlü şer odaklarının üstesinden gelmeye muktedirdir” şeklinde ifadelerde bulundu.HABER MERKEZİ

adıyaman valiliği,milli eğitim müdürlüğü,şehir de bu hafta