VALİ ERİN; ŞANLIURFA 6. BÖLGEDEYKEN ADIYAMAN’IN 5. BÖLGEDE OLMASI HAKSIZLIK


Adıyaman ili tarım sektörü ortak akıl toplantısına katılmak üzere Adıyaman’a gelen Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, toplantı öncesi işsiz tarım danışmanları tarafından protesto edildi. İlk şoku burada yaşayan, Aynı zaman’da teşvikte 6. Bölgede yer alan Şanlıurfa milletvekili de olan Bakan Çelik ikinci şoku, Adıyaman valisi Abdullah Erin’in; “Sayın bakanım bölgeler arası teşvik değerlendirmesinde Şanlıurfa, Diyarbakır gibi iller 6. Bölgede iken Adıyaman’ın 5. Bölgede yer almasını haksızlık olarak görüyorum” sözleri üzerine yaşadı. Keyfinin kaçtığı görülen bakan Çelik açılış konuşmasını fazla uzatmadı ve basına kapalı bölüme geçilmesi talimatını verdi

post

 Güncel    2016-06-21  


Adıyaman ili tarım sektörü ortak akıl toplantısına katılmak üzere Adıyaman’a gelen Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, toplantı öncesi işsiz tarım danışmanları tarafından protesto edildi. İlk şoku burada yaşayan, Aynı zaman’da teşvikte 6. Bölgede yer alan Şanlıurfa milletvekili de olan Bakan Çelik ikinci şoku, Adıyaman valisi Abdullah Erin’in; “Sayın bakanım bölgeler arası teşvik değerlendirmesinde Şanlıurfa, Diyarbakır gibi iller 6. Bölgede iken Adıyaman’ın 5. Bölgede yer almasını haksızlık olarak görüyorum” sözleri üzerine yaşadı. Keyfinin kaçtığı görülen bakan Çelik açılış konuşmasını fazla uzatmadı ve basına kapalı bölüme geçilmesi talimatını verdi.

 Gıda tarım ve hayvancılık bakanı, ak parti Şanlıurfa milletvekili Faruk çelik, Adıyaman ili tarım sektörü ortak akıl toplantısına katılmak üzere Adıyaman’a geldi. Adıyaman valisi Abdullah erin’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bakan yardımcısı Mehmet Daniş Bakan müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı ve çok sayıda bürokratıyla katılan Bakan Çelik’e TBMM başkanvekili Ahmet Aydın, ak parti Adıyaman milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Adnan Boynukara da eşlik etti. 

İŞSİZ TARIM DANIŞMANLARI BAKAN ÇELİK’İ PROTESTO ETTİ

Toplantı salonuna girişte bekleyen işsiz 3 tarım danışmanı, ellerinde “tarım danışmanlarını işsiz bırakmayın, tarım danışmanlarının emeklerini heba etmeyin” yazılı dövizlerle bakan Faruk çelik’i protesto ettiler.

VALİ ERİN; ŞANLIURFA’NIN 6. BÖLGEDE OLMASINA RAĞMEN ADIYAMAN’IN 5. BÖLGEDE OLMASINI HAKSIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM

Daha sonra toplantı salonuna geçildi. Adıyaman valisi Abdullah Erin, açılış konuşmasında ilk olarak Adıyaman ile ilgili bilgi sunumu yaptı ve ardından Adıyaman’ın teşvik sıralaması ile ilgili haksızlığa uğradığı konusunda açıklamalarda bulundu. Vali Erin; “Sayın bakanım, teşvik kanununda iller 6 bölgeye ayrılıyor. Biz Adıyaman olarak Mardin’e, Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’a çok daha uygun olmamıza rağmen 5. Sınıf illerle aynı kategoride değerlendirilmesini gerçekten de haksızlık olarak görüyorum” dedi.

AYDIN;  TOPLAM ARAZİMİZİN ANCAK% 10’U SULANABİLİYOR

Daha sonra TBMM başkanvekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet aydın kısa bir konuşma yaparak Adıyaman’ın tarım konusunda elverişli topraklara sahip olduğunu belirterek; Adıyaman olarak en büyük problemimiz toplulaştırma ve sulama konusudur. 120 bin 483 dönüm araziden ancak 14 bin 720 dönüm arazi sulanabiliyor. Sulama projelerinin daha hızlı ilerlemesi ve sulamada kullanılan enerjinin desteklemesi hususunu bu toplantıda konuşacağız. İnşallah güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

ÇELİK; BİZ ADIYAMAN’A KONUŞMAYA GELMEDİK, DİNLEMEYE GELDİK, SONRADA İCRAATLARIMIZI KONUŞTURMAYA GELECEĞİZ

Bakan Çelik ise yaptığı selamlama konuşmasında; “Ben bugün Adıyaman’a sadece bakan olarak gelmedim. Bakanlığı Adıyaman’a getirdik. Bütün üst düzey yöneticiler burada. Taleplerinizin ve projelerinin en ufak bir aksamaya fırsat veremeden seri olarak çözümü konusunda bakanlık olarak üzerimize düşen neyse yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Tabi biz Adıyaman’a konuşmaya gelmedik. Biz buraya dinlemeye geldik ama daha sonra icraatlarımızı konuşturmaya geleceğiz inşallah” diye konuştu.

 Yapılan açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Ankara’dan Adıyaman’a özel uçakla gelen bakan Çelik, ortalama 5 saat kaldığı Adıyaman’dan toplantı sonrası yine aynı uçakla Şanlıurfa’ya geçti. HABER MERKEZİ

adıyaman valiliği,abdullah erin,adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi