MECBURİ HİZMET “EZİYETE” DÖNÜŞTÜ


ADIYAMAN’DA OLDU BİTTİYE GETİRİLEREK, PLANSIZ, PROJESİZ, HELE YAPALIM DA NASILSA DÜZENE GİRER MANTIĞIYLA YAPILAN BİR HİZMET DAHA VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ. SABİT BİNA YERİNE SÜREKLİ ORADAN ORAYA TAŞINMA MANTIĞIYLA YÜRÜMEYE BAŞLAYAN SAĞLIK SEKTÖRÜ, ADIYAMAN’DA HİZMET YERİNE EZİYETE DÖNÜŞÜYOR.

post

 Sağlık    2016-06-23  


Adıyaman kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi hizmet binasının yetersiz oluşu ve doktor sıkıntısı kamuoyunda sürekli dile getirilen bir konuydu. Ancak yetkililerin hiçbir iyileştirme yapmadan sadece daha büyük binaya geçelim mantığıyla eski tıp fakültesi hastanesi binasına taşınmasının ardından sorunlar bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Bu sorunların başında trafik akışı geliyor. Bulvar tarafında bulunan üstgeçidi zaten kullanan yok. Arka tarafta ise hastane bahçesine araçların alınmayışı nedeniyle sürekli karmaşa çıkıyor. Her ne kadar ücretsiz otopark olsa da vatandaşlar hastalarını hastane önünde indirerek birlikte acil servise gitmek istiyor. Kalabalık ailelerde durum bu kadar kötü değil. Refakat edebilecek kişi fazla olunca hastasını kapıda indirerek aracını otoparka götürebiliyor. Ancak özellikle yeni evli çiftler hastaneye gelince ortalık karışıyor. Çünkü hasta eşini acile götürmek için aracını içeriye koyduğu zaman hemen parka yönlendirmesi isteniyor ancak eşine refakat edecek kimse olmadığı için o da aracını hastanenin girişine gelişi güzel park ediyor. Birkaç aracın böyle park edilmesine ziyaret minibüslerinin de aynı güzergâhı kullanmaları, bitişiğinde yer alan otel müşterilerinin bu güzergâhları tercih etmeleri nedeniyle bir anda trafik kilitleniyor ve tartışmalar, kavgalar başlıyor. Bu durumdan şikâyetçi olan hasta yakınları ve vatandaşlar, Adıyaman’da trafik sorunu zaten içinden çıkılmaz bir halde. Buna birde hastaneler eklenince tam karmaşa yaşanıyor. Hastane bahçesinde en az 20 araçlık alan var ancak buraları banklar nedeniyle kapatmışlar. Zaten imse oturmuyor buralarda bari açsınlar da acil hasta getirilen araçları park edelim. Dışarıda sağlı sollu parklar var. Bir de çift yönlü araç geçişi olunca dar olan cadde tıkanıyor. Her gece büyük tartışmalar yaşanıyor. Yani illa kavgamı edelim. Tartışmalar bazen istemeden de olsa büyüyor. Yani O dereceye geliyor” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta