Başbakan ve diğer siyasilere 3 yıl daha zam yok


Yeni Zelanda koronavirüsün sebep olduğu ekonomik koşullar nedeniyle başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin maaşlarına 3 yıl zam yapılmayacağını açıkladı. Yeni Zelanda daha önce de aşının ücretsiz dağıtılacağını açıklamıştı.

post

 Dünya    19.12.2020 11:27:07  


Yeni Zelanda koronavirüs ile mücadele yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce Başbakan Jacinda Ardern tarafından Kovid-19 aşısının tüm ülke vatandaşlarına ve komşu ada ülkelerine ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı. Koronavirüsün sebep olduğu ekonomik koşullar ile mücadele edebilmek için bu sefer de başbakan ve milletvekili maaşlarına önümüzdeki 3 yıl boyunca zam yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

"3 YILLIK SÜREÇTE İYİLEŞME İHTİMALİ YOK"

Yeni Zelanda parlamentosunun bağımsız kuruluşu Ücretlendirme Dairesi, Kovid-19 salgınının getirdiği ekonomik koşulları gerekçe göstererek siyasilere zam yapılmamasına karar verdi. Yapılan açıklamada koşulların göz önünde bulundurulduğu ve üç yıllık süre içinde ekonominin 'önemli ölçüde iyileşme ihtimalinin olmadığı' belirtildi.

Yeni Zelanda'da siyasilerin maaşlarına 2017 yılından beri zam yapılmadığı biliniyor.

AŞILARIN ÜCRETSİZ DAĞITILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Yaklaşık 6 ay boyunca yeni vakanın görülmediği Yeni Zelanda'da Kovid-19 aşısının tüm ülke vatandaşlarına ve komşu ada ülkelerine ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı.

Wellington hükümeti daha önce ABD menşeili Novavax ve aşı çalışmalarında yüzde 60 başarı yüzdesiyle hayal kırıklığı yaratan İngiliz Oxford-AstraZenica ile anlaştığını duyurmuştu.

Başbakan Jacinda Ardern, hükümetin yaptığı çalışmalar doğrultusunda isteyen vatandaşların ücretsiz bir şekilde aşı olabileceğini söylemiş ve bunun yanında yaklaşık 5 milyon olan ülke nüfusunun yanı sıra söz konusu aşıların komşu ülkeler Tokelau, Cook Adaları, Niue, Samoa, Tonga ve Tuvalu'ya da ücresiz temin edileceğini kaydetmişti.Kaynak:KARAR

 

#adıyaman,yeni zelanda,koronavirüs,şehirde bu hafta,maaş zam,yok