BU KOKUYA MECBUR MUYUZ ?


Eğriçay’ı ıslah etmek için ne bekleniyor? kanalizasyon ve atık suların verdiği zarar neden önlenmiyor? Adıyaman’ın batı tarafından tek girişi olan ve yaz aylarından meşhur kanalizasyon kokusuyla ünlü olan Eğriçay, bir türlü yapılamayan kanalizasyon şebekesi ve organize sanayi bölgesinin atık sularının karıştığı için etrafa yaydığı pis kokularıyla gündemdeki yerini koruyor.

post

 Çevre    2016-06-28  


Yıllardır OSB’nin atık sularıyla beslenen ve etrafındaki sebze ve meyve bahçelerinin sulandığı Eğriçay, yetmiyormuş gibi bir de kentin kuzey batısının kanalizasyonunun da boşaltıldığı bir yer. Vatandaşlar, yıllardır Adıyaman’ın büyük bir ayıbı olarak gördüğü bu yerin neden ıslah edilmediğini sorgularken, yetkililerin herhangi bir proje veya girişimde bulunmamasına da bir anlam veremiyorlar. Vatandaşlar ne OSB’de kurulması planlanan arıtma tesisi, ne de kanalizasyon hattı ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmaması nedeniyle tepkilerini dile getirdiler.

Konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar; “Adıyaman bu görüntüyü hiç hak etmiyor. Yıllardır kanalizasyon atıkları buraya dökülüyor. Organize sanayi bölgesindeki işletmelerin atık suları da Eğriçay’a akıyor. Zaten renginden ve kokusundan ne kadar kötü olduğu ortada. Ancak buranın ıslahı için kimse bir şey yapmıyor. Allah aşkına öğleden sonra herhangi bir saatte gelip köprü üzerinde yarım dakika dursunlar ya da araçlarının camını açıp 10 saniye kokuyu hissetsinler. Ne Belediye, ne OSB, ne de DSİ. Umuyoruz yeni gelen valimiz bu soruna el atacaktır. Turizm kenti diyoruz, sahabe kenti diyoruz, üniversite kenti diyoruz ama Adıyamanlılar başta olmak üzere buraya gelen yabancılar bile bu manzara karşısında “ben turist olsam buraya gelmem” diyebiliyorlar. Bu ayıp Adıyaman gibi bir İl’e yakışmıyor. Kentin en hızlı gelişen semti Altınşehir ile binlerce yabancı öğrencinin eğitim gördüğü Adıyaman üniversitesi burada. Kentin tek alışveriş merkezi buraya yapılıyor. Spor tesisleri burada. Adıyaman’ın marka şehir olması için bu kötü görüntülerden mutlaka arındırılması lazım. Bunun için de Eğriçay’ın ıslah edilmesi şart” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman valiliği,çevre şehircilik,şehirde bu hafta