Hem meclis üyesi,hem işçi, 18 bin TL ‘de maaş!


Sayıştay raporu: Adıyaman’da belediye meclis üyesi hem belediyeden işçi olarak maaş aldı hem de belediyeden kendi şirketine ihale verdi.Ayrıca belediyeden 3 yerden toplamda 18 bin TL maaş aldı.

post

 YEREL    20.12.2020 21:57:34  


Medyascope’nin haberine göre, "Sayıştay’ın 2019 yılı raporlarında yer alan bilgiye göre, Adıyaman Belediyesi’nde geçmiş dönemde belediye meclis üyeliği yapmış bir kişinin, aynı zamanda hem belediyede işçi olarak çalıştığı hem de belediyeden ihale alan bir şirketin yönetim kurulu başkanı olduğu ortaya çıktı.

Adıyaman Belediyesi’nde 2019’un mart Ayına kadar belediye meclis üyeliği yapmış bir kişi, bu görevinin yanı sıra belediye şirketi üzerinden belediyede işçi olarak çalıştı ve yine belediyeden ihale alan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüttü.

Rapor, belediyenin basın-ilan müdürlüğünün afiş alımlarının tamamının tek bir şirketten doğrudan temin yoluyla yapıldığını ortaya koydu. Doğrudan temin yoluyla 30 bin 101 TL’yi geçmeyen ihtiyaçlar karşılanabiliyor ancak tüm afiş alımlarının bütçeye etkisi 779 bin 425 TL. Adıyaman’da ayrıca 4 bin 8 işyerinin ruhsatı yok. Ruhsatlı olan işyeri sayısı ise 3 bin 301."

Adıyaman Belediyesi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre,adı geçen kişinin Fehmi Hüsrev Kutlu zamanında AK parti’den belediye meclis üyesi seçilen Faruk Bülent Kaplan olduğu, belediyeye ait yörem şirketinde müdür olduğu,müdürlük görevinin yanı sıra sigortalı personel olarak görev yaptığı ve belediyenin değişik birimlerinden yaklaşık 18 bin TL maaş aldığı iddia edildi. 18 bin TL maaş ve ihale olayının ortaya çıkmasından sonra şimdiki Adıyaman Belediye Başkanı Dr Süleyman Kılınç’ın,Kaplan’ın görevine son verdiği yine dile getirilen iddialar arasında. Faruk Bülent Kaplan, halen İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman şube başkanlığı görevini sürdürüyor.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman,adıyaman belediyesi,süleyman kılınç,Faruk bülent kaplan,yolsuzluk,ak parti,sayıştay,şehirde bu hafta