"ŞIH"TAN "AĞA"YA YOLSUZLUK SALVOLARI..


Belediye başkanları birbirlerini yolsuzlukla suçlar,hırsızlıkla suçlar,hiç kimse ne duyar ne görür,peki bu ülkenin savcıları neden bu açıklamaları ihbar kabul edip SORUŞTURMA açmaz?

post

 YEREL    2016-06-28  


HALK SORUYOR..

BELEDİYE İCRALIK OLMUŞ,KİM  NE KADAR YOLSUZLUK YAPMIŞ?İHALELER FAHİŞ FİYATTA KİME VERİLMİŞ ?TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN PARASINI ÇALAN HIRSIZLAR KİM? ÇIKIN MERTÇE AÇIKLAYIN..HAYDİ..ESKİ BAŞKAN DA AK PARTİLİ ŞİMDİ Kİ BAŞKAN DA ..PEKİ PARTİDEN NEDEN SES SEDA YOK?BU DOLAYLI BİR KABULLENME ANLAMINA MI GELİYOR?GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ HALEF SELEF SÜREKLİ BİRİBİRLERİNİ YOLSUZLUKLA SUÇLARKEN KAHTA İÇİN NEDEN BİR HİZMETLE GÜNDEME GELMEZLER?

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendiği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak basın toplantısında, belediyesinin geçmiş dönem borçları nedeniyle icralık olduğunu söyledi.

  Başkan Toprak, geçmiş dönemlerde Kahta Belediyesinin borçlandığı firmaların icra mahkemesine başvurarak belediyeye ait park, bahçe, arsa ve mezarlıkları satın almak istediklerini belirtti.

Değerli arkadaşlar bilirsiniz ki Kahta’nın Buğday Pazarı Kahta’nın bütün gayri menkulleri belediyeye aittir. Bütün yerleri icra yolarıyla ne şekil kimin üzerine tapulandığı hepimizin malumudur. 2004 yılında seçimi kazandıktan sonra benim akrabalarımın da dahil olduğu 100 şahıs işe gelmediği halde maaş alıyordu. Çağırdık bunları ama gelip işbaşı yapmadılar. Bizde çıkarmak zorunda kaldık. Çıkartılan işçiler açtıkları tazminat davasını kazandılar. Tazminat davalarından dolayı otogarın tamamının icra yoluyla satılmasını talep ettiler. Biz bunu reddettik. Belediyemizin geliri olmadığı için otogar civarında 635 metre kare arsayı 900 bin liraya sattık. İşçilerin kalan parasını taksitlerle ödeyerek kurtulduk.

  Buğday pazarı, demirciler civarı, Kanigenikteki arsalar ve mezarlık yerleri hepsi icra yoluyla kendi adlarına tapulanmış. Kimler adına tapulandığı herkesin malumudur. Daha önce uyguladıkları senaryoyu tekrar devreye sokuyorlar.

  2014 te seçimi kazandıktan sonra yapılan araştırmalarda 72 milyonluk borç karşımıza çıktı. Bunun 9 milyon üzerindeki borçta esnaf borcuydu. Biz bunları peyderpey ödedik.

  Bir firmadan taş alımından müfettişin yaptığı teftişte 9 milyon 300 bin taş alınmış. Taş ve taş malzemesi almışlar.

  Bak ben sizlere söylüyorum bugüne kadar Kahta’da 2014 ten 2016 yılına kadar 2 buçuk milyon liraya bu kadar yapmışız. Taş döşeme çalışmalarını Şeyh Baba mahallesinden başlayıp Horik mahallesine kadar yol yaptık. Eğer ki onlar 2 buçuk milyon liraya taş almışsa ben görevimden istifa ederim.

  9 milyon 300 bin liraya taş ve taş malzemesi alınmış. Nereye, neler yapıldığı hepimizin malumudur.  Bugüne kadar kendi akaryakıt istasyonlarına 20 milyon liraya yakın para ödemişler. Ne şekilde rant sağladıkları da herkesin malumudur.

    Belediyemize ayda yaklaşık olarak 2 milyon 300 bin lira civarında para geliyor. Bunun yaklaşık 1 milyon 400 bin lirası personel giderlerine, 488 bin lira elektrik parası, 200 bin liranın üzerinde akaryakıt parası gidiyor. Bize gelen paranın tamamı giderlerimize gidiyor.

 Şuan Kahta İlçe Belediyesine icra davaları açılıyor. Belediyemizin park, bahçe, arsa mezarlıkları satın alınmaya çalışılıyor. Bunlar Kahta’yı satılığa çıkarmışlar. Yarın öbür gün bunların ihalesi yapılacak.”dedi.İHA

  

adıyaman,kahta belediyesi,şehirde bu hafta