ÜNİVERSİTEMİZ KALİTE ÇITASINI YÜKSELTİYOR


Kurulduğu günden bu yana çok çeşitli analizler ve araştırmalar yapan Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarı yaptığı analizlere yenilerini ekledi.

post

 9    2016-06-29  


  Bugüne kadar gıda, su, termogravimetrik ve diferansiyel termal, diferansiyel taramalı kalorimetre, dinamik mekanik, yüksek basınçlı sıvı kromatografisi, GC/FID, gaz kromatografisi- kütle sprektrometresi, likit kromatografisi-kütle sprektrometresi, atomik absorpsiyon sprektrometresi, taramalı elektron mikroskopu, indüktif eşlemiş plazma-kütle sprektrometresi, elemental tayin, toplam organik karbon, mikroplate ataçmanlı spektrofotometresi analizi ve sıvı azot üretimi yapıldı. Bunlara yenilerini ekleyen üniversite mikrobiyolojik, ELISA testi, çekme ve basma testleri, aflatoksin, alkalinite, iyot, suda çözülebilir tuz tayini ve suda çözünebilir sülfat tayini analizleri yapıyor.

  Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Adıyamanlı sanayicileri ve çiftçileri Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuarı’na davet ediyorum. Bilimsel veriler sonucunda daha kaliteli ürünler elde edecekler. Gelsinler, hocalarımızla bir araya gelerek analizlerini yaptırsınlar" dedi.

adıyaman üniversitesi,ferhat vural,şehirde bu hafta,m.talha gönüllü