Aslantürk'ten borçlu esnafa müjde..


Adıyaman Esnaf Sanatkarlar ve Kredili Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, kredi çeken ve ödeyemediği için takibe giren esnafların borçlarının faizlerinin silindiğini açıkladı.

post

 Ekonomi    2016-06-29  


Adıyaman Esnaf Sanatkarlar ve Kredili Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Türkiye genelinde faizlerin af edildiğini kaydederek, 400 milyon faizin silindiğini açıkladı.
Abuzer Aslantürk, “Küçük esnaf ve sanatkarların kooperatifler aracılığıyla Halkbankası’ndan almış oldukları kredilerin Türkiye genelinde 400 milyon TL olan faizi af edildi. 29 Haziran tarihi itibariyle 31 Mart 2016 tarihinden önce kredi borçları nedeniyle takibe düşen esnafların borç faizleri silinecek. Bu karar ile esnaf büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olacak. Özelliklede Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari esnaflarına Halkbankası tarafından çok düşük faiz ile kredi verecek. Faizler silinecek. Bu küçük esnaf sanatkarlarımız için fevkalade girişimdir” dedi.
Dosya masrafları ile açıklamada bulunan Aslantürk, “Bazı avukat arkadaşlarımız esnafın kooperatifler üzerinden çektiği kredi dosya masraflarıyla ilgili mahkemeye başvuruyor. Biz komisyon almıyoruz, kesintiler yasal olarak devletin ‘bu kadar keseceksiniz’ dediği rakamlardır. Bu kesinti olunca avukatlar mahkemeye veriyor. Biz buradan öğrencilere burs veriyoruz, kütüphane hizmeti veriyoruz, okul yaptırıyoruz. Yani yasal kesintiler ile yine halkımıza hizmet veriyoruz. Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkemeye giden avukatlarımızın biraz daha vicdanlı olmasını diliyorum. Bu kurumlarımız olmaz ise küçük esnaf ve sanatkarlarımız faizcilerin eline düşer. Esnafımızın faizcilerimizin eline düşmesini önlüyoruz” ifadelerini kullandı.

abuzer aslantürk,şehirde bu hafta,adıyaman