MGV'ye ait Cami ve Yurt Davası Ağır Cezada görülecek!


Sanıkları arasında Adıyaman Belediyesi eski başkanlarından birinin de olduğu Milli Gençlik Vakfına (MGV) ait cami ve yurt davası Ağır ceza mahkemesinde görülecek.

post

 Güncel    11.01.2021 14:13:04  


Asliye Ceza Mahkemesi "Görevsizlik" Kararı Verdi

Uzun süredir Adıyaman kamuoyunun gündeminde olan, Şehit Fahri yaldız öğrenci yurdu ve Eyüp Sultan Camisinin de içinde bulunduğu vakfı  hileli yollardan üzerine geçirmek iddiasıyla yargılanan sanıklar hakkındaki mahkeme son sözünü söyledi. Adıyaman 5.Asliye ceza mahkemesi davada "görevsizlik "kararı vererek yargılama yetkisinin Adıyaman ağır ceza mahkemesinde olduğunu söyledi.

"DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR SURETİYLE DOLANDIRICILIK"

Adıyaman 5.Asliye Ceza Mahkemesi verdiği kararda: Sanıklar hakkında "güveni kötüye kullanma" suçundan kamu davası açılmış ise de, dosya kapsamındaki beyanlar ve iddianamedeki olayın anlatılış biçimine göre,sanıkların eyleminin sübutu halinde haklarında dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık suçu kapsamında delileri değerlendirme ve takdir etme yetkisinin Ağır ceza Mahkemesine ait olduğuna karar verdi. MGV'ye ait yurt ve cami davasında karar kesinleşirse sanıklar ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

ÖNCE "NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN"  İDDİANAME HAZIRLANDI

Adıyaman'da, Milli Gençlik Vakfına (MGV) ait yurt ve camiyi hileli yollardan üzerine geçirdikleri iddiasıyla bazı müştekiler aralarında Adıyaman belediyesi eski başkanlarından birinin de olduğu diğer şahıslar hakkında Adıyaman cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulundular.Başsavcılık şüpheliler hakkında "Nitelikli dolandırıcılık "tan iddianame hazırladı.Devam eden yargılama sonucunda mahkeme şüpheliler hakkında "Takipsizlik" kararı verdi.

Şikayetçilerin "Takipsizlik" kararına itiraz etmeleri sonucu,Adıyaman Sulh Ceza hakimliği,"takipsizlik" kararını kaldırarak dosyayı yeniden Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.Adıyaman Cumhuriyet başsavcılığı  sanıklar hakkında "güveni kötüye kullanma" iddiasıyla yeni iddianame düzenledi ve 5.Asliye ceza mahkemesinde dava açıldı.

MAHKEMEDEN "GÖREVSİZLİK"

Yaklaşık 4 yıldan beri devam eden,MGV'ye ait Şehit Fahri yaldız öğrenci yurdu ve Eyüp Sultan Camisinin de içinde bulunduğu vakfa ait davada 5.Asliye Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta kararını verdi. Mahkeme "görevsizlik " kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.Şayet bu karar kesinleşirse sanıklar "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık " iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

TEPKİLER

Olayın duyulmasında sonra tepkilerini dile getiren Adıyaman kamuoyu, böyle bir davayı her yönüyle üzücü bulduklarını söyleyerek, "Bir belediye başkanı böyle şeylerle değil hizmetle anılmalı.Bizde bir atasözü vardır "minareyi çalan kılıfı uydurur " diye.Burada cami var,yurt var bunlar nasıl kılıfa uyacak? Sonuçta burası bir hukuk  devleti,hakimler var,savcılar var,bağımsız yargı var.Bunlar en doğru kararı verecektir" diyerek görüşlerini dile getirdiler. ŞEHİRDE BU HAFTA

#mgv,cami,yurt,dava,usulsüzlük,adıyaman,şehirde bu hafta